Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Ιανουαρίου

Παρουσίαση λευκώματος στο Διδυμότειχο Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλεως Διδυμοτείχου, έγινε η παρουσίαση του λευκώματος «ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ», που εκδόθηκε πρόσφατα από τον Ιερό Kαθεδρικό Nαό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου.Το λεύκωμα επιμελήθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Δαμασκηνός Al-azrai.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 18 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε., στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, και παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Αντ. Βιτεζάκης, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικ. Τσιτσιμπίκος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Η παρουσίαση περιελάμβανε ομιλία του Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Αϊντινίδη για τη σημασία της εικόνας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το ιστορικό της λειτουργίας και αγιογράφησης του Παρεκκλησίου που ανέπτυξε ο συγγραφέας του λευκώματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος συνεχάρη τον π. Δαμασκηνό για τη φροντίδα του για τον εξωραϊσμό και την αγιογράφηση του Παρεκκλησίου και για την επιμέλεια του λευκώματος.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τίμησε τους αγιογράφους Ιωάννη Σαρσάκη και Ιωάννη Καμπασακάλη και τον φωτογράφο Γρηγόριο Αζορίδη που ανιδιοτελώς έκανε την σχετική φωτογράφιση.

elthraki.gr

 

Διαβάστηκε 419 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 12:13
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh