Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑίτημα για έρευνες πετρελαίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
07
Ιουνίου

Αίτημα για έρευνες πετρελαίου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Αίτημα για παραχώρηση προς έρευνα δύο περιοχών στη Θράκη, η μία στην Αλεξανδρούπολη και η άλλη στην Ορεστιάδα, κατέθεσε στο ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του Εnergypress, η αμερικανική εταιρεία Cub Energy.


Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων κυρίως στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Οι επενδύσεις της αφορούν κυρίως σε πεδία που δεν έχουν εξερευνηθεί αρκετά.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cub Energy απαρτίζεται από τους: Mikhail Afendikov, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Robert B. Hodgins, Timothy R. Marchant, J. Frank Mermoud, Richard Stoneburner.
Σύμφωνα με τους υποψήφιους επενδυτές, η γεωεπιστημονική γνώση των συγκεκριμένων περιοχών της Θράκης, από παλαιότερες έρευνες των ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ κ.λπ. δημιουργεί προσδοκίες, αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που ζητείται η παραχώρηση.
Η διαδικασία αυτή, το να ζητάει δηλαδή κάποιος επενδυτής τα δικαιώματα μιας περιοχής, προβλέπεται από το Νόμο 2289/1995 που δίνει τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για περιοχές που είναι ελεύθερες και όχι δεσμευμένες με οποιονδήποτε τρόπο, ανά την ελληνική επικράτεια.
Η Διεύθυνση Πετρελαϊκής Πολιτικής του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να εισηγηθεί για την αποδοχή ή όχι των αιτήσεων και σε περίπτωση θετικής απόφασης, θα πρέπει με Υπουργική Απόφαση να καθοριστούν οι ακριβείς συντεταγμένες και οι χάρτες των υπό παραχώρηση περιοχών και ακολούθως -σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία- το Ελληνικό Δημόσιο να απευθύνει Διεθνή Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση Δικαιώματος Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τυχόν άλλος ενδιαφερόμενος έχει προθεσμία υποβολής προσφορών 90 ημέρες από την δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

energypress - alexandroupolisnews

Διαβάστηκε 702 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2014 21:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter