Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΟ Δήμος Διδυμοτείχου προχωρά σε πρόγραμμα ανακύκλωσης
17
Αυγούστου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου προχωρά σε πρόγραμμα ανακύκλωσης Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ο Δήμος Διδυμοτείχου προχωρά στην ανακύκλωσηΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής καλεί τους Δήμους που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη» να καταθέσουν τις προτάσεις τους.  Ο Δήμος Διδυμοτείχου ζήτησε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με τρείς προτάσεις.

Στην πρώτη πρόταση ζητά  την προμήθεια 300 οικιακών λιπασματοποιητών τύπου κήπου, χωρητικότητας 200 lt, 180 τύπου μπαλκονιού, 4 λιπασματοποιητών συνεχούς λειτουργίας δυνατότητας διαχείρισης 200 –500 kg οικιακών οργανικών υπολειμμάτων εβδομαδιαία και 24 τροχήλατων κάδων τροφοδοσίας χωρητικότητας 80 lt.Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 238.767,60 Eυρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 23%.
Η δεύτερη πρόταση, περιλαμβάνει « Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας » οι οποίες δύνανται να ανέλθουν μέχρι του ποσοστού 3 % επί του συνολικού Προϋπολογισμού της Πρότασης. Σκοπός των ∆ράσεων Ευαισθητοποίησης και ∆ημοσιότητας της παρούσας προτεινόμενης Πράξης είναι η δημοσιοποίηση του οφέλους της κομποστοποίησης οργανικών υπολειμμάτων και της διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων που θα προκύψει από την εφαρμογή του Προγράμματος και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ώστε να ενταχθούν ακόμη περισσότερα νοικοκυριά .Η δημοσιοποίηση θα γίνει με την έκδοση σχετικού έντυπου υλικού για την ενημέρωση και την προβολή της δράσης στο ευρύ κοινό. Προβλέπεται επίσης η εκτύπωση ενημερωτικής αφίσας , διακίνηση της αφίσας στην τοπική κοινωνία και δημιουργία σχετικού συνδέσμου στη δημοτική διαδικτυακή πύλη του ∆ήμου ∆ιδυμοτείχου. Επίσης προβλέπεται η διοργάνωση τεσσάρων (4) ημερίδων, για την ενημέρωση των ∆ημοτών για το πρόγραμμα κομποστοποίησης-χουμοποίησης καθώς και ο τρόπος λειτουργίας των κάδων. Για την ενημέρωση και δημοσιοποίηση αυτών των δράσεων προβλέπεται η εκτύπωση και διανομή έντυπων προσκλήσεων και μικρής ενημερωτικής αφίσας.Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι η πλήρης ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, η παρουσίαση των χαρακτηριστικών του έργου στο ευρύ κοινό και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την υλοποίησή του.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη του δεύτερου υποέργου ανέρχεται στο ποσό των 4.587,90 Eυρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. 23%.
Η τρίτη πρόταση, αφορά στην ανάθεση της παροχής υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ∆ήμου ∆ιδυμοτείχου, σχετικά με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την παρακολούθηση της επίτευξης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή οικιακών και εμπορικών βιοαποβλήτων, ενδεικτικού προϋπολογισμού δεκαοκτώ χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα (18.450,00€) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%.
Ειδικότερα το αντικείμενο της παρούσας μελέτης περιλαμβάνει υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου υποστήριξης του ∆ήμου ∆ιδυμοτείχου για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την παρακολούθηση της επίτευξης των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων διαλογής στην πηγή οικιακών και εμπορικών βιοαποβλή των και συγκεκριμένα:
1. Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων και μαγειρικών ελαίων.
2. Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των δράσεων της ανακύκλωσης
3. Παρακολούθηση της διαδικασίας κομποστοποίησης- επισκέψεις σε νοικοκυριά του δήμου ∆ιδυμοτείχου
5. Παρακολούθηση – Καταγραφή – Αξιολόγηση του δημοτικού συστήματος κομποστοποίησης του δήμου ∆ιδυμοτείχου (λαϊκές αγορές, δημοτικά πάρκα, δημοτικά γήπεδα, δημοτικά κτήρια, βέλτιστη εκμετάλλευση των κλαδεύσεων)
6. Χαρτογραφική αποτύπωση των κάδων κομποστοποίησης του δήμου ∆ιδυμοτείχου.
7. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος κομποστοποίησης του δήμου ∆ιδυμοτείχου.
8. Σχεδιασμός της βέλτιστης τοποθέτησης των κάδων ανακύκλωσης του δήμου ∆ιδυμοτείχου.

 

Διαβάστηκε 726 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013 12:04
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter