Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Μαρτίου

Προβλήματα με τις συνταγογραφήσεις στα χωριά. Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Τεράστια προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας με την κατάργησης της χειρόγραφης συνταγογράφησης , υποχρεώνοντας όλους τους γιατρούς να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, θέτει στην ουσία τα αγροτικά και περιφερειακά Ιατρεία εκτός, στερώντας από τους ασθενής απομακρυσμένων χωριών την φαρμακευτική περίθαλψη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως κανένα Αγροτικό Ιατρείο δεν διαθέτει την υποδομή για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δλδ να έχει υπολογιστή, σύνδεση στο διαδίκτυο ,εκτυπωτή και φυσικά αναλώσιμα.
Θα μου πείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα πλέον για κινητό ίντερνετ  μέσω GPRS, αλλά το κόστος για τον κάθε γιατρό είναι υψηλό αν τολμήσει να χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο και δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει στην τελική. Το κράτος πήρε αυτήν την απόφαση και θα έπρεπε να μελετήσει καλύτερα το θέμα. Εδώ πολλά Ιατρεία δεν έχουν καν τηλέφωνο σταθερό και σε πολλά το σήμα κινητής τηλεφωνίας είναι ασθενές εμποδίζοντας την επικοινωνία….πόσο μάλλον την σύνδεση στο ίντερνετ.
Να τονίσουμε πρέπει ότι ο γιατρός ,για κάθε συνταγή που γράφει χειρόγραφα, πληρώνει πρόστιμο 1 ευρώ και αν υποθέσουμε ότι ένα χωριό έχει 30-40 ηλικιωμένους που χρειάζονται φάρμακα, κατανοούμε το κόστος για τον γιατρό. Αναγκάζεται,μην έχοντας άλλη λύση, το κόστος αυτό να το μεταφέρει στους εξεταζόμενους όπου με την πενιχρή πλέον σύνταξη, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε πολλά βασικά τους έξοδα. 
Είναι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει το υπουργείο Υγείας να κοιτάξει και να βρει λύση. Ελλάδα δεν είναι ότι φαίνεται από την πλατεία συντάγματος.

 

Διαβάστηκε 820 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012 18:14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sakkiou

Τελευταία άρθρα από τον/την sakkiou