Εκτύπωση αυτής της σελίδας
ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ ΤΗΝ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ
22
Οκτωβρίου

ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΔΙΔΥΜΟΤΕΊΧΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

 Στην εκδήλωση συμπαράστασης που διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία» για την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, την Κυριακή 25 Οκτ., πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους αποδέκτες που έχουν την ευθύνη λήψεως αποφάσεων προς άρση της κατάστασης «ομηρίας» της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, που εδώ και 14 χρόνια όχι μόνο δεν φρόντισαν με ευθύνη τους να το επιλύσουν αλλά τουναντίον το άφησαν να απαξιωθεί. 

Συνεπώς, ευρηματικός και εύστοχος ο τίτλος «ΜΗΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ» της αφίσας της «Πρωτοβουλίας», που τα λέει όλα, γιατί μεταφορικά η Νοσηλευτική με το Νοσοκομείο είναι και τα δυο μαζί αλληλένδετα, συναποτελώντας «το Κάστρο» του Κάστρου μας.

Μετά την υποχρεωτικά δρομολογημένη ένταξη της Νοσηλευτικής στο ΔΠΘ και επειδή το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει κουράσει πάρα πολύ, πρέπει να αποφασίσουν όχι μόνο την παραμονή και αναβάθμιση της Νοσηλευτικής, αλλά παράλληλα την ίδρυση μιας αυτοτελούς Σχολής, της ΣΕΦΕΥΠ (Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας), που θα είναι η μετεξέλιξη της υφιστάμενης ΣΕΥΠ (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας), για να μπορεί να είναι κατ’ ουσίαν εφικτός ο καθορισμός του Διδυμοτείχου ως η 5η έδρα του ΔΠΘ, μέσω της ίδρυσης 2 νέων ομοειδών Τμημάτων, δηλ. παρεμφερούς γνωστικού αντικειμένου, αυτό της Εργοθεραπείας και της Διατροφολογίας – Διαιτολογίας, που φυσικά θα ενταχθούν στη ΣΕΦΕΥΠ.

 

Θεωρείται δε πολύ εύστοχη η σύνδεση των προβλημάτων της Νοσηλευτικής με την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Όμως, για την παραμονή με αξιώσεις της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο κρίνεται πολύ σημαντική ενέργεια η απαίτηση για άμεση υλοποίηση της αναμόρφωσης-τροποποίησης του υφιστάμενου οργανισμού του Γ.Ν. Διδυμοτείχου.

Για το λόγο αυτό προτείνονται τα παρακάτω:

Α) Αύξηση των υφιστάμενων κλινών από 120 σε 154 κλίνες δηλ. κατά 34 κλίνες.

Β) Αύξηση των υφιστάμενων κλινικών μέσω της συγκρότησης 5 νέων κλινικών:

1. Ουρολογική, 2. Οφθαλμολογική, 3. Πνευμονολογική, 4. ΩΡΛ, 5.Νεφρολογική και μιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δυναμικότητας 6 κλινών για κάθε μια από τις 5 κλινικές και 4 κλινών για την ΜΕΘ, δηλ. συνολικά 34 νέων κλινών.

Γ) Αύξηση των υφιστάμενων κλινών της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) από 10 σε 20 κλίνες.

Η εκδήλωση αυτή της «Πρωτοβουλίας» για τη Νοσηλευτική και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου αποτελεί εκ των πραγμάτων μια αναγκαία και εύστοχη από πλευράς θεματολογίας και χρόνου εκδήλωση. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι της τελικής δικαίωσης.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

                                                                                               ΔιδυμοΚαστροΠολίτης 

Διαβάστηκε 719 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 10:47
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net