Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα επαναλειτουργίας των σχολείων.
Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα επαναλειτουργίας των σχολείων. Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα επαναλειτουργίας των σχολείων.
05
Μαΐου

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Η κυβέρνηση την Τετάρτη 29 Απρίλη, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των σχολείων και με σαφείς τις ημερομηνίες για την επανέναρξη Λυκείων και Γυμνάσιων.
Τα μέτρα δε που ανακοίνωσε και αφορούν τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγείας μαθητών και διδασκόντων, δημιουργούν, για αυτούς που πιθανά δεν γνωρίζουν την κατάσταση στα σχολειά, ερωτηματικά και για όσους γνωρίζουν και εμπλέκονται στην λειτουργία τους, την βεβαιότητα ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δεν τις διασφαλίζουν.


Απ’ ότι φαίνεται με βάση τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, οι Δήμοι, καλούνται να σηκώσουν τον πλέον κρίσιμο ρόλο, χωρίς καμιά επιπλέον υποστήριξη, αφού ως γνωστόν τους έχει ανατεθεί η ευθύνη λειτουργίας και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.
Όμως καθώς γνωρίζουμε οι Δήμοι και ο Δήμος μας εν προκειμένω, πέρα από τα άμεσα ζητήματα χρηματοδότησης που χρειάζονται από την μεριά της κυβέρνησης ώστε να ανταποκριθούν σε νέες ανάγκες για παιδιά και εκπαιδευτικούς πχ επιπλέον μέτρα προστασίας με αλκοολούχα διαλύματα, μάσκες, γάντια κλπ, θα δυσκολευτούν να απαντήσουν στην εύρεση των αναγκαίων κατάλληλων σχολικών χώρων και άμεσα στο καίριο ζήτημα της επιμελούς καθαριότητας σχολικών χώρων και αιθουσών καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας αφού ως γνωστόν δεν διαθέτουν παρά ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και οι υπόλοιπες συμβασιούχες καθαρίστριες μπαίνουν στο σχολείο μετά το πέρας της λειτουργίας του και οι συμβάσεις τους μάλιστα λήγουν τον Ιούνιο χωρίς η κυβέρνηση να έχει δώσει καμιά λύση στο ζήτημα.
Με αυτό μόνο ως δεδομένο είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα σχολειά στην πόλη μας αδυνατούν να λειτουργήσουν με όρους στοιχειώδους ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ζήτημα φλέγον και για τις ασκήσεις επί χάρτου Κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας και ακόμη πιο φλέγον για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από Σεπτέμβρη!!!
Πρέπει λοιπόν, να απαιτήσουμε, να εξασφαλιστούν με ευθύνη του υπουργείου όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων το αξιολογείτε και εσείς ως άμεσο και ως φλέγον.
Ζητάμε για αυτό την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω με βάση το επείγον του ζητήματος την πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με την συμμετοχή και ενεργοποίηση Γονέων και Εκπαιδευτικών, μέσω των οργάνων τους.
Τέλος ζητάμε την άμεση ενημέρωση και τις ήδη ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για το παραπάνω ζήτημα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Κωνσταντίνος Ζαλουφλής

Διαβάστηκε 343 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter