Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το ΕΕΕΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ στον τελικό του διαγωνισμού First Lego League 2019. Το ΕΕΕΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ στον τελικό του διαγωνισμού First Lego League 2019.
04
Μαρτίου

Το ΕΕΕΕΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ στον τελικό του διαγωνισμού First Lego League 2019.

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας) έλαβε μέρος και φέτος στο  First Lego League 2019, φτάνοντας στον τελικό που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο εργαστήριο καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά. 

Να τονίσουμε ότι το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ορεστιάδας  υπάγεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φοιτούν δε σε αυτό μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ηλικίας 13 έως 22 ετών. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 χρόνια.
Φέτος το  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας, αφού ταξίδεψε στους προκριματικούς της Ξάνθης, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις από την αλληλουχία εντολών και κινήσεων του ρομπότ που του δόθηκε για  την εργασία τους και να κερδίσουν το εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη την 16-17 Μαρτίου, μαζί με άλλες εννέα ομάδες, 

Τι είναι όμως ο FIRST LEGO LEAGUE;
Το FLL ή αλλιώς FIRST LEGO LEAGUE είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.
To 2013 - 2014 ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό eduACT (Δράση για την Εκπαίδευση) με μεγάλη επιτυχία και από τότε διοργανώνεται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ διεξήχθη τόσο στην Κύπρο όσο και στην Βουλγαρία.

 

Διαβάστηκε 1637 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net