Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πρόβλημα με τη ΔΕΗ στην Ορεστιάδα: Και συνεπείς… και «δαρμένοι»! Πρόβλημα με τη ΔΕΗ στην Ορεστιάδα: Και συνεπείς… και «δαρμένοι»!
25
Ιανουαρίου

Πρόβλημα με τη ΔΕΗ στην Ορεστιάδα: Και συνεπείς… και «δαρμένοι»!

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο Δήμο Ορεστιάδας, μετά από καταγγελίες που δέχθηκε η δημοτική αρχή από πολίτες, που είδαν παλιότερους και πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ να περιλαμβάνονται και να εμφανίζονται στους νέους λογαριασμούς ως ανεξόφλητοι!

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο fb ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, «εμπρόθεσμη πληρωμή εκκαθαριστικού λογαριασμού της ΔΕΗ τον μήνα Ιούλιο στα ΕΛΤΑ, εμφανίζεται ως ανεξόφλητο ποσό στον επόμενο λογαριασμό. Αυτό έχει ως συνέπεια την χρέωση τόκων υπερημερίας και την πιθανή απώλεια έκπτωσης συνέπειας της τάξης του 15%! Διερευνούμε την ευθύνη των ΕΛΤΑ ή της ΔΕΗ. Θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα».

Η αναστάτωση του κόσμου είναι εύλογη, αφού για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι ένας τεράστιος «πονοκέφαλος» και πολλές φορές, το να καταφέρει κανείς να τον εξοφλήσει, και μάλιστα εμπρόθεσμα, είναι ένα μικρό επίτευγμα. Έτσι, το να έρχεται ο νέος λογαριασμός, κατά πολύ «φουσκωμένος», αφού περιλαμβάνει και την προηγούμενη οφειλή, είναι φυσικό να προκαλεί από αντιδράσεις μέχρι «μικρά εγκεφαλικά».

Πάντως, όπως φαίνεται, η εμπλοκή είναι πιθανόν ότι οφείλεται στην τακτική των ΕΛΤΑ, να εισπράττουν μεν τα χρήματα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά να μην τα αποδίδουν στην επιχείρηση, προκειμένου να καλύψουν ίσως το δικό τους έλλειμμα. Αυτό, τουλάχιστον, είχε καταγγελθεί ότι συνέβαινε πριν λίγους μήνες, με ανάλογα περιστατικά σε όλη τη χώρα. Το θέμα, φάνηκε πως διορθώθηκε και ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, μετά τα νέα κρούσματα όμως στην Ορεστιάδα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μένει η ταραχή και η ταλαιπωρία για τους καταναλωτές της ΔΕΗ που πρέπει πάλι να αποδείξουν ότι δεν είναι «ελέφαντες», αλλά απόλυτα συνεπείς…

 

alexpoli.gr

Διαβάστηκε 846 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
didymoteicho.net

Τελευταία άρθρα από τον/την didymoteicho.net