Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΑστυνομικοί Ορεστιάδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού
Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού
13
Ιανουαρίου

Αστυνομικοί Ορεστιάδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθαρισμό των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Το πρόβλημα της έλλειψης καθαριότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες θίγει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας με επιστολή της προς την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο. Οι αστυνομικοί ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματός, επισημαίνοντας ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Δεν είναι έξυπνος, συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι, αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του. Πέρυσι τέτοιο καιρό περιμέναμε να τελεσφορήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες με ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν πρόσβαση, οι αστυνομικοί, στο αγαθό της καθαριότητας και φέτος το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται περιμένοντας για προσλήψεις εργαζομένων καθαριότητας μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Για το ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι την έκβαση αυτών των χρονοβόρων διαδικασιών, δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόβλεψη. Λάθη που επαναλαμβάνονται προκαλώντας δυσμενείς επιπτώσεις στους συναδέλφους μας, χωρίς κόστος όμως και συνέπειες γι΄ αυτούς που τα διαπράττουν.

Δεν είναι μόνο, τα πιο μελανά χρώματα που συνθέτουν την εικόνα της πλήρους εξαθλίωσης για τους ρυπαρούς χώρους που χρησιμοποιούνται στην εργασία μας, εδώ τίθεται πλέον και σοβαρό θέμα προσβολής της υγείας μας, ιδίως στους χώρους υγιεινής και στους χώρους των κρατητηρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε προς κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι στα κρατητήρια του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ορεστιάδας, φυλάσσονται σε καθημερινή βάση 250-300 αλλοδαποί κρατούμενοι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Μπορεί να αναλογιστεί κάνεις, την ρυπαρότητα και την δυσοσμία που προκαλείται από τόσους κρατουμένους, την ανάπτυξη εστιών μόλυνσης στα αποχωρητήρια και τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, από την έλλειψη καθαριότητας και την μη χορήγηση μέσων καθαρισμού και αντισηψίας.

Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί ότι οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν αντικρίζουν καταστάσεις οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος γεγονός που υποβαθμίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Θα θέλαμε να ξέρουμε τι απάντηση δίνεται, ειδικά σε συνάδελφους που υπηρετούν σε υπηρεσίες φύλαξης κρατουμένων, που καλούνται να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σ΄ αυτό το καθεστώς;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε με δικά μας μέσα ή να πληρώνουμε από το δικό μας υστέρημα ιδιώτες για να καθαρίσουν τους χώρους που προβλέπονται να καθαρίζονται από τη πολιτεία.

κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση του προβλήματός επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Πηγή: alexpolisonline.com

Διαβάστηκε 762 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter