Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκδήλωση στην Ορεστιάδα απο τον Ιεροψαλτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας». Εκδήλωση στην Ορεστιάδα απο τον Ιεροψαλτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας».
02
Φεβρουαρίου

Εκδήλωση στην Ορεστιάδα απο τον Ιεροψαλτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας».

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ο Ιεροψαλτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας»,  σας προσκαλεί στην Ημερίδα του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Ασώτου 04 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 π.μ.  στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επισκοπείου Ορεστιάδας  (παλαιό οικοτροφείο), παραπλεύρως του  Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας, στον 1ο όροφο.

Με ομιλητή τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. κ. ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ Γεώργιο, ο οποίος το πρωί της ιδίας ημέρας, θα ψάλλει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άνω Σαγήνης - Ορεστιάδας.

- Εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνεστίαση κατά την παράδοση της ημέρας.
Δια τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ.: 6943 626 728.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               – Ο –        – Ο –
       Γενικός Γραμματέας        Π ρ ό ε δ ρ ο ς      Αθανάσιος  ΦΙΛΙΠΠΗΣ    Μαργαρίτης ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ
Οφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
        Γεννήθηκε στη Θήβα το 1946. Από οικογενειακή παράδοση ασχολήθηκε με τη Βυζαντινή Μουσική και είναι κάτοχος Διπλώματος, με βαθμό Άριστα, με διάκριση και Α΄ βραβείο. Από το 1962 ψάλλει επίσημα σε διάφορους Ιερούς Ναούς της επαρχίας και των Αθηνών.
Σήμερα είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού, της Iεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Διδάσκαλος της  Βυζαντινής Μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού σε τρία ωδεία. Διευθύνων  Σύμβουλος του «Μορφωτικού Μουσικολογικού Ιδρύματος», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρυτής και Χοράρχης της «Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών». Συνιδρυτής και  Χοράρχης επί δεκαετία της Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Βοιωτίας.
Παραγωγός μουσικών εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Μέλος του Δ.Σ.  του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής.
Έχει  εμφανιστεί με χορωδιακά σχήματα, εντός και εκτός Ελλάδος, με απόλυτη επιτυχία.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελληνική, Ιταλική, Κυπριακή,  Πολωνική και Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Ως μονωδός έχει εμφανιστεί στο  Ηρώδειο, Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, Κινηματοθέατρο «Παλλάς», αίθουσα «Παρνασσός» σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει συνθέσει εθνικοθρησκευτικά ορατόρια, με κορυφαία την Ελεγεία Διστόμου "Θανάτω  θάνατον πατήσας" και αρκετές εκκλησιαστικές μουσικές συνθέσεις.
Τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ανώτατο παράσημο, τον Χρυσούν Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.
Είναι παντρεμένος με την Ολυμπία Τριαντάφυλλου, καθηγήτρια μαθηματικών με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.
Γυμναστής στο επάγγελμα, διδάσκων επί σειρά ετών στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, πρώην Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής.
Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο δέκαθλο και διεθνής αθλητής.
Προπονητής στίβου αργότερα όπου έφτασε στο ύπατο αξίωμα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος και Ομοσπονδιακός Προπονητής της Κύπρου.
Οι αθλητές του συμμετείχαν και αρκετοί διακρίθηκαν σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους εφήβων και Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και την μουσική παράδοση του λαού μας, την οποία πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να την ξαναπάρουν στα χέρια τους οι ψάλτες και να την διδάξουν, όπως γινόταν παλιά.

 

Διαβάστηκε 836 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 17:22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
sakkiou

Τελευταία άρθρα από τον/την sakkiou