Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠαρέμβαση Γ. Γραμματικάκη για τις πλημμύρες σε Σαμοθράκη – Μάνδρα
Παρέμβαση Γ. Γραμματικάκη για τις πλημμύρες σε Σαμοθράκη – Μάνδρα Παρέμβαση Γ. Γραμματικάκη για τις πλημμύρες σε Σαμοθράκη – Μάνδρα
16
Ιανουαρίου

Παρέμβαση Γ. Γραμματικάκη για τις πλημμύρες σε Σαμοθράκη – Μάνδρα

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Την ανάγκη να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας ώστε ακόμα και οι πιο ευάλωτες και απομακρυσμένες περιοχές να μπορούν να λαμβάνουν την απαραίτητη βοήθεια όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές τόνισε ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Γραμματικάκης σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ.Γραμματικάκης απευθυνόμενος στον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Σαμοθράκη και στη σημασία έμπρακτης επίδειξης ενδο-ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε τέτοιες περιπτώσεις, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από την απαραίτητη πίεση στα επιμέρους Κράτη ώστε «να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν καταστροφές που προκαλούνται από ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπως οι πρόσφατες θανατηφόρες πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής».
Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στις ιδιαίτερες ανάγκες των ακριτικών περιοχών και ειδικά των νησιών. «Αν δεν έχουμε πάντα στο μυαλό μας τη νησιωτικότητα, την ύπαρξη μικρών ή μεγάλων νησιών οι ευεργετικές διατάξεις που νομοθετούμε δεν θα φτάσουν ποτέ στους πολίτες αυτούς» είπε, και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Σαμοθράκη, η οποία όπως τόνισε βίωσε πρόσφατα πρωτοφανείς πλημμύρες και η οποία αποκλείεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης καθώς ανήκει σε ηπειρωτική περιφέρεια.
Τέλος ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε ότι και στο επίπεδο της πρόληψης πρέπει να ενισχυθούν οι μικροί και ευάλωτοι νησιωτικοί δήμοι, οι οποίοι, πολλές φορές, δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες όπως άλλες περιφέρειες να διεκδικήσουν προγράμματα από τα ευρωπαϊκά ταμεία.
Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης, απευθυνόμενος στον κ. Γραμματικάκη, συμφώνησε ότι τα διάφορα ταμεία πολλές φορές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως ανέφερε: «οι Περιφέρειες θα είναι βασικός σύμμαχος της ΕΕ για τη διασφάλιση της πρόληψης και της ετοιμότητας των Κρατών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών».

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Διαβάστηκε 1090 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter