Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΠοια έργα πρέπει να γίνουν στο Διδυμότειχο
Ποια έργα πρέπει να γίνουν στο Διδυμότειχο Ποια έργα πρέπει να γίνουν στο Διδυμότειχο
13
Νοεμβρίου

Ποια έργα πρέπει να γίνουν στο Διδυμότειχο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Προτάσεις μέσω της διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης, από τον “ΔιδυμοΚαστροΠολίτη”, ενόψει καταρτίσεως του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Διδυμοτείχου, για το έτος 2018

Ενόψει καταρτίσεως του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 του Δήμου Διδυμοτείχου και στα πλαίσια της δυνατότητας υποβολής προτάσεων για τη διαμόρφωσή του μέσα από τη διαδικασία Δημόσιας Διαβούλευσης κατατίθεται το παρακάτω Υπόμνημα Προτάσεων Έργων ταξινομημένων κατά κατηγορίες τομέων έργων, επιγραμματικά χωρίς ιδιαίτερη περαιτέρω ανάλυση ανάγκης υλοποίησης.

ΠΑΙΔΕΙΑ 

    ➢Κατασκευή αρχικά δύο (2) Νηπιαγωγείων του 1ου και 6ου Ν/Γ που λειτουργούν σεενοικιαζόμενα κτήρια και έπειτα του 2ου και 7ου Ν/Γ που λειτουργούν εντός Δημοτικών Σχολείων.
    ➢Κατασκευή ενός (1) Δημοτικού Σχολείου προς μετεγκατάσταση του 1ου Δ.Σ., ενός Σχολείου που δεν πληροί πλέον τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες μετά από 100 και πλέον έτη και το οποίο μπορεί να μετατραπεί μετά από αναπαλαίωση-ανακατασκευή σε Κέντρο Θρακιώτικης Φορεσιάς.
    ➢Κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων (Campus) του Τμ. Νοσηλευτικής, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π.), του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. στο Διδυμότειχο, στο παραχωρηθέν από το Δήμο οικόπεδο των 50 στρ. για την πλήρη κτηριακή ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Απαίτηση του Δήμου από Υπουργείο Παιδείας για υλοποίηση των παραπάνω μέσω ΚΤ.ΥΠ./Α.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    ➢Κατασκευή ανοικτού υπαίθριου θεάτρου υπό τύπον Αρχαίου Θεάτρου επάνω στο Βυζαντινό Κάστρο του Καλέ στο Διδυμότειχο.
    ➢Κατασκευή τουριστικού περιπτέρου-αναψυκτηρίου επίσης επάνω στο Κάστρο του Καλέ.
    ➢Ανακατασκευή-αναπαλαίωση του παραδοσιακού-διατηρητέου κτηρίου ‘’Παπαζιάν’’ προς χρήση του ως Κέντρο Πληροφόρησης Τουριστών. (περιλαμβάνεται και στο τεχνικό πρόγραμμα 2017)
    ➢Συνέχιση έρευνας-ανασκαφής της Ρωμαϊκής Πλωτινούπολης, όπως και όλων των απαραίτητων έργων ώστε να καταστεί αυτή το συντομότερο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος.
    ➢Κατασκευή-τοποθέτηση Πινακίδων Οδοσήμανσης και Πληροφόρησης προορισμών (πόλεις, αξιοθέατα, χώρες κ.ά) στην Ελληνική και Αγγλική, προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των κατοίκων και των επισκεπτών-τουριστών της πόλης.

Η υλοποίηση των παραπάνω δομών-δράσεων θα δώσει προσθετική αξία και σημαντική προώθηση στο πακέτο Πολιτιστική, Τουριστική και Οικονομική Ανάπτυξη και όχι μόνο, του Διδυμοτείχου.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ

    ➢Διαμόρφωση-Ανάπλαση του χώρου πέριξ του πέτρινου Ρολογιού της πόλης (Παρτέρι-Καθιστικά-Φωτιστικά-Προβολείς), σε συνεργασία με την Αρμενική Κοινότητα Διδυμοτείχου, ώστε να αναδειχθεί ο χώρος εισόδου στο Κάστρο όπως και το πέτρινο Ρολόι, που σε κάθε περίπτωση είναι ένα εμβληματικό μνημείο της πόλης του Διδυμοτείχου.
    ➢Κατασκευή κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις:

α) Βόρειας Περιμετρικής Οδού – Ευαγγ. Πεταλωτή, και

β) Εισόδου πόλεως (Β. Γεωργίου) – Αγίας Πέτρας,

με διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου σε παρτέρι και στη μέση με τετράφωτο φωτιστικό τ. LED, κατ’ αναλογία του κυκλικού κόμβου στο Σ/Μ ‘’Δάσκαλος’’.

    ➢Ανακατασκευή-Ανάπλαση της Βόρειας Περιμετρικής Οδού με την όση δυνατή διαπλάτυνση του οδοστρώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, τοποθέτηση χαμηλών καλλωπιστικών φωτιστικών τ. LED και στις δυο πλευρές της οδού, κατασκευή διαχωριστικής νησίδας κυκλοφορίας κατά μήκος όλης της οδού με ψηλούς μεταλλικούς ιστούς φωτισμού και διπλούς βραχίονες φωτισμού με φωτιστικά τ. LED, ώστε να αναδειχθεί σε μια περιμετρική οδό σύγχρονων κυκλοφοριακών προδιαγραφών.
    ➢Κατασκευή πίδακα (σιντριβανιού) στο χώρο του κήπου έμπροσθεν του Δημαρχείου με διάφορα σχέδια εκτόξευσης ύδατος και πολύχρωμο φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες, για μια εντελώς αναβαθμισμένη αισθητικά εικόνα στο κέντρο της πόλης.
    ➢Δημιουργία γραμμικού πάρκου στο πεζοδρόμιο κατά μήκος του Εθνικού Σταδίου από Ευγενίου Ευγενίδου μέχρι Λεωνίδου κατ’ αντιστοιχία του κατέναντι όμοιου υφισταμένου πάρκου.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ (Φ.Ο.Π.)

    ➢Αντικατάσταση όλων των υφιστάμενων τσιμεντένιων ιστών φωτισμού όπως και των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με μεταλλικούς ιστούς και φωτιστικά σώματα τ. LED με βραχίονα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου – 25ης Μαΐου.
    ➢Το ίδιο να υλοποιηθεί και από Νότια είσοδο-έξοδο πόλης μέχρι την οδική γέφυρα Ερυθροποτάμου, όπως και από Κοιμητήρια μέχρι τη Σχολή Αστυφυλάκων, να συμπληρωθεί δε λόγω ελλείψεως όπου απαιτείται, όπως και η οδός Φαλήρου από τη Στήλη Ρογγοπούλου μέχρι Κοιμητήρια.

Βέβαια, όλα αυτά με απαίτηση του Δήμου από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., λόγω αρμοδιότητας.

    ➢Τοποθέτηση νέων μεταλλικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων τ. LED με βραχίονα, και όχι στους υφιστάμενους ξύλινους στύλους της Δ.Ε.Η., στις παρακάτω οδούς:

α) 25ης Μαΐου από διασταύρωση με Ευγενίου Ευγενίδη μέχρι Σιδηροδρομικό Σταθμό.

β) Ευγένιου Ευγενίδη μέχρι Βόρεια είσοδο-έξοδο πόλης.

γ) Λεωνίδου – Ιωαν. Μανδαλίδου – Βρανά – Διοικητηρίου – Αγ. Πέτρας – Αγ. Φωτεινής – Αγ. Μαρίνας – Νίκης – Ευάγγ. Πεταλωτή – Νικ. Τσιγκά – Ελ. Κεχαγιά – Στρατώνων – Ρογγοπούλου – Ορφέως – Κριεζή – Πλωτινουπόλεως – Πρόκου – Σοφοκλέους – Ανατολικού Αναχώματος.

    ➢Αντικατάσταση τσιμεντοϊστών και παλαιών φωτιστικών του γραμμικού πάρκου από οδό Κριεζή μέχρι οδό Κων/πόλεως με νέα φωτιστικά τ. LED καλλωπιστικού τύπου.
    ➢Τοποθέτηση 4-5 μεταλλικών ιστών με διπλούς βραχίονες φωτισμού και φωτιστικά σώματα τ. LED στη διαχωριστική νησίδα κυκλοφορίας από Αστυνομία μέχρι σκαλοπάτια Δημαρχιακού Μεγάρου.
    ➢Τοποθέτηση φωτιστικών τ. LED καλλωπιστικού τύπου κατά μήκος της οριογραμμής του χώρου έμπροσθεν του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. από Αστυνομία μέχρι Δημαρχείο. Επιτέλους δε, ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια από της μετονομασίας του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, ας υποχρεωθούν οι αρμόδιοι για την διόρθωση της πινακίδας προσθέτοντας και το νέο έμβλημα του Ιδρύματος, ώστε να σταματήσει η λανθασμένη πληροφόρηση του κοινού (κατοίκων, σπουδαστών, επισκεπτών).

Επισημαίνεται δε, η γνώση της σχετικής τεχνοοικονομικής μελέτης με αριθμό 34/20-09-2016, προϋπολογισμού ύψους 1.865.000 ευρώ, σύμφωνα με την Α.Δ.Σ. 228/06-10-2016 ‘’Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημοτικό φωτισμό μέσω προμήθειας-εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων τ. LED’’.

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

    ➢Κατασκευή νέου σύγχρονου Ιερού Κοιμητηριακού Ναού ισάξιου της ιστορικής αξίας του Διδυμοτείχου, του υφιστάμενου προ 100 ετών παρεκκλησίου προς κατεδάφιση ως ακαταλλήλου.
    ➢Αίθουσα Δεξιώσεων-Τελετών όπου θα μπορούν να τελούνται όλες οι προβλεπόμενες τελετές.
    ➢Κατασκευή-τοποθέτηση Πινακίδος σε τοξοειδή μορφή ‘’Δημοτικά Κοιμητήρια Διδυμοτείχου’’.
    ➢Κατασκευή τουαλετών και χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων για τις ανάγκες των επισκεπτών.

Με εκτίμηση

ΔιδυμοΚαστροΠολίτης

elthraki.gr

Διαβάστηκε 1583 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter