Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΣΕΡΙΦ ΔΑΜΑΔΟΓΛΟΥ
19
Φεβρουαρίου

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΜΟΥΦΤΗΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΣΕΡΙΦ ΔΑΜΑΔΟΓΛΟΥ

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Κέρδισε με προσωρινή διαταγή την αναστολή εκτέλεσης της Απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για την αντικατάστασή του


Σε φιάσκο ολκής για την κυβέρνηση τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντα του Τοποτηρητή Μουφτείας Διδυμοτείχου τον Δεκέμβριο με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Δαμάδογλου ο οποίος αντικαταστάθηκε, προσωρινά όπως φαίνεται, από τον Οσμάν Χαμζά άσκησε κατόπιν αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης για την οποία εκδόθηκε προσωρινή διαταγή μέχρι να αποφανθεί οριστικά για την υπόθεση του η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας.

Παρ’ όλο όμως που η προσωρινή διαταγή δικαιώνει τον πρώην Τοποτηρητή της Μουφτείας, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης αρνείται κατά παράβαση καθήκοντος να πειθαρχήσει σε αυτήν με αποτέλεσμα να σταλεί εξώδικο από τον κ. Δαμάδογλου.

Ο τελευταίος εξέδωσε για την υπόθεση δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με όσα αναφέρονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την υπόθεση παύσης μου από τα καθήκοντά μου ως Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου, επιθυμώ να γνωστοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι ευρέως γνωστό ότι στη θέση του Τοποτηρητή διορίστηκα το έτος 1986 και έκτοτε ασκούσα τα καθήκοντά μου με πλήρη συνέπεια, επιμέλεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Την 22/12/2016 μου επιδόθηκε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, με την οποία μου γνωστοποιήθηκε η παύση μου από τα καθήκοντά μου. Κατόπιν, άσκησα αίτηση ακύρωσης και αναστολής

ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατά της πράξης παύσης μου.

Επί των αιτήσεών μου, εκδόθηκε από τον Πρόεδρο του Β’ Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης προσωρινή διαταγή, με την οποία διατάχθηκε η αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης μέχρι να επιληφθεί της αίτησης αναστολής το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο παρέπεμψε την υπόθεση. Στη συνέχεια, η Διοίκηση κατέθεσε αίτηση ανάκλησης της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας παρέπεμψε την αίτηση ακύρωσης ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκκρεμεί προς εκδίκαση. Επίσης εκκρεμεί προς εκδίκαση η αίτηση αναστολής ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση αρνείται να συμμορφωθεί με την Προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να προβώ την 09/02/2017 σε επίδοση εξώδικης δήλωσης-γνωστοποίησης προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης γνωστοποιώντας του εκ νέου το περιεχόμενο της Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου του Β’ Ακυρωτικού Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, καλώντας τον να προβεί στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες για την επάνοδό μου στα καθήκοντα του Τοποτηρητή της Μουφτείας Διδυμοτείχου».

elthraki.gr

Διαβάστηκε 2620 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 18:03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter