Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΟρεστιάδα: Τον Φεβρουάριο παίρνει μπρος το τυροκομείο του συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός»
03
Ιανουαρίου

Ορεστιάδα: Τον Φεβρουάριο παίρνει μπρος το τυροκομείο του συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός»

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ένας από τους βασικότερους στόχους που είχαν θέσει τα 170 μέλη του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός» στα τέσσερα χρόνια ζωής του ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο λόγος για τη δημιουργία τυροκομείου το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη Φεβρουαρίου στο Νεοχώρι Ορεστιάδας, στις εγκαταστάσεις της πρώην Τυροκομικής Βαρσαμακίδη, τις οποίες εκμίσθωσε για αυτό το σκοπό. Οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 90% και η έναρξη της λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί με τη νέα περίοδο γάλακτος των κοπαδιών.

«Η επωνυμία Θρακών Αμνός δεν είναι τυχαία. Ο στόχος μας εξαρχής ήταν να ενωθούν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου και σταδιακά συνολικά της Θράκης. Επιδιώκουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής των μελών του Συνεταιρισμού και να φτάσει το προϊόν μας από τον παραγωγό στον καταναλωτή μέσα από τους ενδιάμεσους κρίκους που είναι η μεταποίηση του προϊόντος και η προσέγγιση του καταναλωτή», μεταφέρει στην «ΥΧ» ο πρόεδρος, Χρήστος Παρασχούδης, επισημαίνοντας ότι η επένδυση είχε κόστος διαχειρίσιμο για τα μέλη-μετόχους, που προχώρησαν στην υλοποίησή της με ιδία κεφάλαια.

Στα σχέδιά τους είναι να τοποθετήσουν στην αγορά νέα προϊόντα, αρχής γενομένης από το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, την παραδοσιακή φέτα, το γιαούρτι, τη μυζήθρα αλλά και το παγωτό, το μαλακό τυρί, τα κίτρινα τυριά, όλα με την επωνυμία «Θρακών Αμνός».

Η δυναμική του τυροκομείου -στο οποίο θα γίνεται και η παστερίωση του γάλακτος, που διακινείται μέσω των γνωστών αυτόματων πωλητών- μπορεί να ξεπεράσει τους 10 τόνους ημερησίως αλλά δεν σχεδιάζουν να φτάσουν σ’ αυτά τα όρια. «Ο Συνεταιρισμός δεν σκοπεύει ν’ απορροφήσει το γάλα των μελών και να το τυποποιήσει. Η συνεργασία μας με τις γαλακτοβιομηχανίες θα συνεχιστεί για χρόνια. Θα χρησιμοποιήσουμε τις ποσότητες γάλακτος που απαιτούνται για τις πωλήσεις του συνεταιρισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζωικό κεφάλαιο των μελών της «Θρακών Αμνός» ξεπερνά τα 20.000 αιγοπρόβατα. Ο κ. Παρασχούδης αναφέρει στην «ΥΧ» ότι σχεδιάζουν από τώρα τα εγκαίνια και μάλιστα υπόσχεται μια έκπληξη την οποία δε θέλει να αποκαλύψει.

Η συμφωνία εκμίσθωσης του τυροκομείου της Βαρσακίδης προβλέπει την ενοικίαση των χώρων του για 10+10 χρόνια.

ΑΤΜ γάλακτος στην Κομοτηνή

Επόμενο βήμα για τον συνεταιρισμό είναι η λειτουργία των αυτόματων πωλητών γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Σημειωτέον ότι στην Αλεξανδρούπολη τοποθετήθηκαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι και είναι έτοιμοι να τεθούν σε λειτουργία.

Παράλληλα, ο συνεταιρισμός απευθύνει κάλεσμα σε νέα μέλη-κτηνοτρόφους, που μπορούν να ενταχθούν με την καταβολή του ποσού των 1.500 ευρώ που αντιστοιχεί στη μερίδα. Το ποσό αναμένεται να αυξηθεί από το 2017, μετά τη λειτουργία του τυροκομείου, καθώς το ύψος της μερίδας αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ανάπτυξη και τα έσοδα.

ypaithros.gr

Διαβάστηκε 1391 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter