Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΆλλα 2,35 εκ. ευρώ για την ύδρευση του δήμου Διδυμοτείχου
02
Σεπτεμβρίου

Άλλα 2,35 εκ. ευρώ για την ύδρευση του δήμου Διδυμοτείχου Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Τον δήμο Διδυμοτείχου αφορούν και τα δύο έργα ύδρευσης που εντάσσονται με 2.353.657 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020.

 

Την ένταξη των έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι η περιφερειακή αρχή “στηρίζει και εντάσσει στο Πρόγραμμα κάθε έργο που αφορά το πολυτιμότερο αγαθό, το νερό, αρκεί να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις”.

Το πρώτο έργο που πήρε υπογραφή ένταξης αφορά στη “βελτίωση της ύδρευσης της πόλης και των οικισμών του Διδυμοτείχου”, προϋπολογισμού 1.272.357 ευρώ,  και το δεύτερο τη “βελτίωση της ύδρευσης των οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού”, προϋπολογισμού 1.081.300 ευρώ.

Ειδικότερα, η πράξη «Βελτίωσης ύδρευσης της πόλης Διδυμοτείχου και οικισμών» περιλαμβάνει:

Κατασκευή νέου αντλιοστασίου στην περιοχή του Βάλτου Ορεστιάδας και εγκατάσταση νέου σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αντικατάσταση εξοπλισμού της γεώτρησης με νέα υποβρύχια αντλία και σύνδεση στο νέο αντλιοστάσιο. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση τμήματος του διπλού καταθλιπτικού αγωγού που συνδέει το αντλιοστάσιο Βάλτου με την κεντρική δεξαμενή Παταγής. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2017.

Η πράξη «Βελτίωσης ύδρευσης των οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής,  Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού» του Δήμου Διδυμοτείχου περιλαμβάνει:

Αντικατάσταση του υδατόπυργου Μάνης – Σιταριάς με νέο  συνολικής χωρητικότητας 200 m³. Αντικατάσταση παλαιού υδατόπυργου Λαγού/Θυρέας με νέο συνολικής χωρητικότητας περί τα 140 m3. Κατασκευή μίας νέας δεξαμενής διανομής στη Μάνη προς εξυπηρέτηση της Μάνης και του Ευγενικού, συνολικής χωρητικότητας περί τα 140 m3. Επιπλέον, στις δεξαμενές διανομής Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού (συνολικά τέσσερις) θα γίνει προσθήκη ενός φρεατίου / βανοστασίου, ποιοτική αναβάθμιση του διατιθέμενου νερού και θα κατασκευαστεί νέος συνδετήριος προσαγωγός πολυαιθυλενίου, από την κεντρική δεξαμενή Παταγής έως τον νέο κεντρικό διανομέα στη Σιταριά. Και αυτό το έργο θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο και θα ολοκληρθεί έναν χρόνο μετά.

Σημειώνεται ότι τα δύο νέα έργα συμπληρώνουν τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Διδυμοτείχου, καθώς έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου “αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων του Πυθίου και του Ρηγίου”, προϋπολογισμού 1.339. 903 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης του δήμου Διδυμοτείχου θα διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ, περίπου 3,7 εκ. ευρώ.

e-vertigo.gr

Διαβάστηκε 1459 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 08:53
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter