Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του Έβρου880 χιλιάδες ευρώ ακριβότερα τα έργα γιατί δεν λειτουργούν τα λατομεία στο Κουφόβουνο !!!
27
Ιουνίου

880 χιλιάδες ευρώ ακριβότερα τα έργα γιατί δεν λειτουργούν τα λατομεία στο Κουφόβουνο !!! Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Για μία ακόμη φορά έργα που γίνονται στο βόρειο Έβρο θα χρυσοπληρωθούν, αφού οι ανάδοχοι θα αναγκασθούν να μεταφέρουν υλικά από λατομεία της Αλεξανδρούπολης !!!Πρόκειται για έργα οδοποιίας που θα χρειασθούν υλικά λατομείου και με δεδομένη τη μη λειτουργία του λατομείου Κουφοβούνου ή την μη αδειοδότηση κάποιου νέου θα επιβαρύνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Στο έργο αποκατάσταση επικινδύνων φθορών και αντιμετώπιση καταστροφών του επαρχιακού δικτύου Ευγενικό – Λάδη θα χρειασθούν 5 χιλιάδες τόνοι υλικά λατομείου για κατασκευή ασφαλτικών.

 

  • Στο έργο του άξονα Ορεστιάδος του δρόμου Βάλτος – Φυλάκιο θα χρειασθούν 35 χιλιάδες τόνοι υλικά λατομείου για κατασκευή οδοστρωσίας και 13 χιλιάδες τόνοι υλικά λατομείου για κατασκευή ασφαλτικών.

 

  • Στην αποκατάσταση βατότητας οδικού άξονα Λάδη – Κυπρίνος χρειάζονται 18 χιλιάδες τόνοι υλικών λατομείου.


Συνολικά θα απαιτηθεί η μεταφορά 71 χιλιάδες τόνοι αδρανή υλικά που θα μεταφερθούν από την Αλεξανδρούπολη που εκτιμάτε ότι μόνο αυτά θα κοστίσουν επιπλέον λόγω απόστασης 710 χιλιάδες ευρώ και με ΦΠΑ ακόμη 170.400 ευρώ , το συνολικό ύψος δαπάνης θα φθάσει στις 880.400 ευρώ.

Δηλαδή για την κατασκευή αυτών των έργων θα πεταχτούν στην κυριολεξία στους δρόμους 880 χιλιάδες ευρώ, την ώρα που ο κόσμος «βογγάει» από την φορολογία, τα ταμεία είναι άδεια και γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων.

Και τούτο γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για την επαναλειτουργία των λατομείων Κουφοβούνου ή την αδειοδότηση κάποιων νέων στο βόρειο Έβρο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την κατασκευή των αναχωμάτων όπου και πάλι πετάχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μεταφορές πέτρας, ενισχύοντας έτσι τις παράνομες αμμοληψίες και δίδοντας ισχυρά κίνητρα για παράνομες δραστηριότητες , αδιαφάνεια και ενίσχυση άνομων και πελατειακών σχέσεων.

Δεν αναφερόμαστε ακόμη στα ιδιωτικά έργα τα οποία είναι πανάκριβα λόγω έλλειψης υλικών από την περιοχή, απλώς δεν υπάρχουν στοιχεία.

Για το συγκεκριμένο θέμα άπειρες φορές έχουμε αναφερθεί , κάποιοι μάλιστα για να αποποιηθούν τις δικές τους αδυναμίες, μας κατηγόρησαν αλλά η ουσία είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται τα χρήματα να αξιοποιούνται και όχι να δαπανώνται σε πετρέλαια για την μεταφορά υλικών από το νότιο Έβρο και σε φθορά των φορτηγών και των ελαστικών τους από τα χιλιάδες χιλιόμετρα που διανύουν.

Και πριν αρχίσουν πάλι κάποιοι να ασχολούνται γιατί τα βγάζουμε στην φόρα, ας φροντίσουν να ξαναβγάλουν στο τραπέζι των διεκδικήσεων την επαναλειτουργία των λατομείων στο Κουφόβουνο.

faros-24.gr

Διαβάστηκε 1088 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 08:37
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter