Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΙατρικός Σύλλογος Έβρου:Οι πολίτες του Τριγώνου,στο Βόρειο Έβρο,έχουν τα ίδια δικαιώματα σε υπηρεσίε
08
Δεκεμβρίου

Ιατρικός Σύλλογος Έβρου:Οι πολίτες του Τριγώνου,στο Βόρειο Έβρο,έχουν τα ίδια δικαιώματα σε υπηρεσίε Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Την Κυριακή 29-11-2015, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Δικαίων, για μια επιτόπια εξέταση των υπαρχόντων προβλημάτων.


Από τον έλεγχο της υπάρχουσας υποδομής (κτιριακά - εξοπλισμός) αλλά και την παρουσίαση της κατάστασης από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Δικαίων κ. Χαλιαμπάλια, διαπιστώθηκαν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας, τα οποία καθιστούν πολύ δυσχερή και προβληματική την παροχή υγειονομικής φροντίδας στους κατοίκους μιας μεγάλης περιοχής, την οποία εξυπηρετεί το πιο απομακρυσμένο Κ.Υ. του Ν. Έβρου, και ένα από τα πιο απομακρυσμένα της Ελληνικής επικράτειας (Η πινέζα που κρατάει την Ελλάδα!).
Είμαστε στο χειμώνα και δεν υπάρχει ακόμη θέρμανση, καθώς ο προμηθευτής πετρελαίου, όντας απλήρωτος εδώ και μήνες, αρνείται να παραδώσει πλέον πετρέλαιο με πίστωση, αν προηγουμένως δεν εξοφληθούν οι παλιές οφειλές.
Το ίδιο ισχύει και για τον προμηθευτή πετρελαίου κίνησης για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Δικαίων. Ένα καινούριο ασθενοφόρο, το οποίο παραδόθηκε προ 5μήνου στο ΚΥ Δικαίων, παραμένει σε ακινησία, τόσο λόγου έλλειψης πετρελαίου, όσο και εξαιτίας έλλειψης οδηγών. Δεν υπάρχει κανένας οδηγός στο Κ.Υ. Δικαίων. Καινούργιο ασθενοφόρο, αλλά χωρίς οδηγούς! Υπ’ όψιν ότι υπάρχουν άλλα 2 ασθενοφόρα σε ακινησία.
Το Μικροβιολογικό εργαστήριο μόλις προ μηνός προμηθεύτηκε ορισμένα αντιδραστήρια για τη διενέργεια βασικών αιματολογικών εξετάσεων, μετά από πλήρη απουσία λειτουργίας 5 μηνών, λόγω έλλειψης υλικών.
Το ίδιο ισχύει και για την αδυναμία εκτέλεσης της σημαντικής προληπτικής εξέτασης τεστ Παπανικολάου. Υπάρχει μαία, αλλά δεν γίνεται η λήψη λόγω άρνησης του κυτταρολόγου να συνεχίσει τη συνεργασία με το ΚΥΔ, καθώς είναι επίσης για πολύ καιρό απλήρωτος.
Το ακτινολογικό εργαστήριο το οποίο πραγματοποιεί βασικές αλλά χρήσιμες εξετάσεις, χρειάζεται οπωσδήποτε συντήρηση.
Από πλευράς έμψυχου δυναμικού, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, με το υπάρχον ιατρικό δυναμικό να υπερβάλλουν εαυτούς, αν και έχουν απλήρωτες εφημερίες 5 μηνών.
Η θέση του οδοντιάτρου, είναι κενή. Υπάρχει ένας μόνο φύλακας αν και το Κ.Υ. λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Το λογιστήριο στελεχώνεται με 1 μόνο άτομο.
Η παροχή ιατρικής φροντίδας επιδεινώνεται από την απουσία Αγροτικών ιατρών στα όμορα ιατρεία, οι οποίοι όταν υπάρχουν συμβάλλουν στις εφημερίες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου θεωρεί την κατάσταση απαράδεκτη. Οι αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν (πολιτική ηγεσία, βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, ΥΠΕάρχης) καλούνται να δώσουν άμεσα λύση ή να δρομολογήσουν τη λύση των υπαρχόντων σοβαρών προβλημάτων στο Κέντρο Υγείας Δικαίων.
Καλούμε όλους τους παραπάνω, καθώς και τους φορείς της περιοχής, να συμβάλλουν ο καθένας από τη θέση του στη πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Δικαίων, αυτού του προκεχωρημένου υγειονομικού φυλακίου της χώρας.

Οι πολίτες του Τριγώνου, στο Βόρειο Έβρο, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε υπηρεσίες Υγείας, με όλους τους Έλληνες πολίτες και κανένας δεν θα δικαιούται πλέον να πει ότι δεν γνώριζε!!

alexandroupolisnews.blogspot.gr


 

Διαβάστηκε 608 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 09:14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter