Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΚαταργούνται υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης
25
Νοεμβρίου

Καταργούνται υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Να κλείσουν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης εξετάζεται σύμφωνα το προταθέν σχέδιο αναδιάταξης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο λόγος για αυτή τη κίνηση είναι η εξοικονόμιση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, η οποία ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και υπολειτουργίας δομών, που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη δουλειά της, κατηγορεί τώρα τη Κυβέρνηση οτι δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη μεταναστευτική κρίση:

"Την ώρα που η Ευρώπη κατακλύζεται από τα μεταναστευτικά και προσφυγικά κύματα, την ώρα που η Ελλάδα πλήττεται πολλαπλώς από τις μεταναστευτικές ροές, η νέα προτεινόμενη αναδιάταξη των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξαιτίας της τεράστιας εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, ζητούσαμε έως σήμερα, την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων καθώς πάνω από το 50% της αρχικής δύναμης ( 4.300 συνορ.) των υπηρεσιών συνοριακής φύλαξης και δίωξης παράνομης μετανάστευσης έχει απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες χωρίς καμία πρόβλεψη αντικατάστασης και αναπλήρωσης. Επειδή προσλήψεις έχουν να πραγματοποιηθούν από το 2002, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και αυτό αντανακλάται και στην ίδια την κοινωνία.

Αντί λοιπόν η Ηγεσία να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις και στην σύσταση νέων υπηρεσιών για να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα, σήμερα αποφασίζει το κλείσιμο Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα, για ....εξοικονόμηση προσωπικού. Εξοικονόμηση προσωπικού που θα διαθέσει - όπως και διαθέτει - σε υπηρεσίες τροχαίας, μέτρων τάξης, γήπεδα και καθετί που δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο της συνοριακής φύλαξης και της παράνομης μετανάστευσης.

Η Ομοσπονδία μας δια των Ενώσεων της και των εκπροσώπων της συμμετείχε σε όλες τις παρουσιάσεις από πλευράς Αρχηγείου του σχεδίου αναδιάταξης που παρουσιάστηκε σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδιότητας. Εξέφρασε τις διαφωνίες της χωρίς όμως αυτές να εισακουστούν.

Αποτελεί χρέος για την Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. η ενημέρωση όλης της κοινωνίας για αυτούς τους σχεδιασμούς, για την άρνηση της πολιτείας να συνδράμει στην φύλαξη των συνόρων, στην αντιμετώπιση και την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τα πολιτικά κόμματα εξαντλώντας – αρχικώς - κάθε μορφή διαλόγου και ενημέρωσης."

e-evros.gr

 

Διαβάστηκε 673 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:34
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter