Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ
22
Νοεμβρίου

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Παραμένουν στο τραπέζι οι συζητήσεις για διέλευση των μεταναστών διά μέσω των χερσαίων συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας – Κινδυνεύει η Ελλάδα να μείνει με τον “Μουτζούρη” στο χέρι, καθώς ετοιμάζονται νέοι φράχτες στην Ευρώπη – Και πρόγραμμα για την στέγαση 20.000 λαθρομεταναστώνΔεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των συζητήσεων και των συμφωνιών που είχε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία.

Θα φανούν εν καιρώ.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του φράχτη του Έβρου, δεν φαίνεται πως έληξε, δηλαδή ότι θα μείνει στην θέση του ακλόνητος, καθώς το θέμα της διόδου των Μουσουλμάνων μεταναστών, διά μέσω των χερσαίων συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας, επανέρχεται στις συζητήσεις.

Την ίδια στιγμή κινδυνεύει η Ελλάδα να μείνει με τον… ”Μουτζούρη” στο χέρι, καθώς ορθώνονται νέοι φράχτες στην Ευρώπη για αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών, ενώ τα Σκόπια δηλώνουν πως με τον φράχτη που ορθώνουν, θα δέχονται την διέλευση μόνο Σύρων και Πακιστανών προσφύγων.

Παράλληλα, έχουμε και τις προτάσεις χωρών της Βορείου Ευρώπης, με πρωτοστατούσα την Ολλανδία, για αλλαγή της Συνθήκης Σένγκεν, ώστε να μείνουν εκτός αυτής Ελλάδα και Ιταλία, δηλ. οι χώρες από όπου διέρχονται τα μεγαλύτερα κύματα μεταναστών.

Προσθέστε τώρα εδώ και το άλλο θέμα που είναι η στέγαση 20.000 λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

Τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος.

Η δέσμευση της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου και όπως δηλώνουν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Ύπατης Αρμοστείας, ο διεθνής οργανισμός θα είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα αυτό.

Όπως αποκαλύπτουν στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξετάζεται ένα μείγμα λύσεων για τις 20.000 θέσεις «φιλοξενίας των προσφύγων» σε διαμερίσματα.

Η κυρίαρχη λύση είναι η μίσθωση διαμερισμάτων από την ελεύθερη αγορά, μέσω ενός επιχειρησιακού συνεργάτη, που θα είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Επίσης, εξετάζεται η διαμονή προσφύγων σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία κυρίως στα νησιά, τα οποία κατά τη χειμερινή περίοδο παραμένουν κλειστά.

Τέλος, εφικτή θεωρείται και η φιλοξενία σε οικογένειες (διεθνώς η πρακτική αυτή ονομάζεται host family scheme), τεχνογνωσία που τη συναντάμε στις δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και των Παιδικών Χωριών SOS.

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται την περίοδο αυτή σε επίπεδο χρηματοοικονομικό, νομικό και πρακτικό.

Πρώτη μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας είναι να καθοριστεί το κόστος της διαμονής, κόστος που θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτή τη φάση το χρηματοδοτικό κομμάτι, που θα αφορά στη διαμονή ανά άτομο και ανά ημέρα, βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη Αρμοστεία.

Σε νομικό επίπεδο, πρέπει να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα, όπως το σημείο της νομοθεσίας που αναφέρει ότι είναι ποινικό αδίκημα να φιλοξενεί κάποιος αλλοδαπό που δεν είναι καταγεγραμμένος. Όπως αναφέρουν στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών που θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε πρακτικό επίπεδο θα καθοριστεί το πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα κινηθεί αυτή η τριαδική σχέση, ανάμεσα στον πρόσφυγα, τον ιδιοκτήτη και τον φορέα που θα δίνει τα χρήματα. Υπάρχουν δηλαδή λεπτομέρειες που θα πρέπει να καθοριστούν, όπως το πώς θα δίνονται τα χρήματα στους ιδιοκτήτες, σε ποιανού όνομα θα εκδίδονται οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ή πώς θα καλύπτονται οι φθορές χρήσης των διαμερισμάτων.

Και βέβαια αυτοί οι 20.000 μετανάστες που θα στεγασθούν, την επόμενη ημέρα θα γίνουν 100.000, διότι θα έχουμε την είσοδο και των υπολοίπων μελών την οικογένειάς τους, που θα έλθουν στην Ελλάδα για την οικογενειακή επανένωση.

Όπως κατ’ επανάληψην έχει γράψει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, οδηγούμαστε με τα “ανοιχτά σύνορα” που εφάρμοσε η Κυβέρνηση Τσίπρα, σε πλήρη διάλυση της εθνικής μας συνοχής και η Ελλάδα μετατρέπεται σε Ισλαμικό θύλακα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να προσθέσουμε ότι η Τοπική Κοινωνία του Έβρου, είναι τελείως αντίθετη στην κατάργηση του φράχτη που υπάρχει στα χερσαία σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας.

Αλλά φαίνεται ότι η θέληση των τοπικών κοινωνιών, ερμηνεύεται κατά το δοκούν και όπως συμφέρει στους κρατούντες.

Αλήθεια, κανείς δεν βλέπει τα επερχόμενα;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
elthraki.gr

 

Διαβάστηκε 662 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 20:17
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter