Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΕνίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο ζητούν οι αστυνομικοί
11
Σεπτεμβρίου

Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο ζητούν οι αστυνομικοί Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Την άμεση αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, λόγω μεταναστευτικού, ζητά με επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.Στην επιστολή τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναφέρουν:

«Με αφορμή την τελευταία δυσάρεστη τροπή που πήρε το θέμα του μεταναστευτικού θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το θέμα υφίσταται εδώ και τρεις δεκαετίες στην περιοχή του Έβρου, χωρίς ορίζοντα απαλοιφής του.

Είναι ένα μείζον ζήτημα κοινωνικό, ανθρωπιστικό, πολιτικό, πολιτισμικό, αλλά εν κατακλείδι και αστυνομικό. Ίσως να μην υπάρχουν μαγικές λύσεις, σίγουρα, όμως μπορούν να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία για μια πιο ορθολογική αντιμετώπιση και εξομάλυνση της όλης κατάστασης.

Μετά τον Έβρο τώρα και τα νησιά μας αντιμετωπίζουν σε μέγιστο βαθμό την έλλειψη προσωπικού ως προς την αποτροπή αλλά και κυρίως ως προς την διαχείριση του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων αυτών.

Επιτέλους κάτι αρχίζει να αλλάζει στην όλη αντιμετώπιση του θέματος. Αναφερόμαστε στη διαταγή που εκδώσατε στις 11/08/2015 για την ενίσχυση Υπηρεσιών Δ/νσεων Αστυνομίας στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην παράγραφο 4 αυτής όπου αναφέρεται ότι ο συνολικός αριθμός των μετακινούμενων θα ληφθεί υπ' όψιν από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων για την προκήρυξη τουλάχιστον αντίστοιχου αριθμού θέσεων στις εν λόγω Δ/νσεις Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 4 εδ.ε΄ του π.δ. 100/2003.

Η πολιτεία αναγνωρίζει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα μόνιμο πρόβλημα και δεν λύνεται με αποσπάσεις αλλά μόνο με τις απαραίτητες μεταθέσεις, και εδώ οφείλουμε να σας συγχαρούμε.

Πλην όμως δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την πικρία που δημιούργησε αυτή η διαταγή στους συναδέλφους που υπηρετούν στον Έβρο.

Από τον Αύγουστο του 2012 και κατά την έναρξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» μετακινήθηκαν 1881 Αστυνομικοί από όλη την Επικράτεια με έναν σκοπό, την αντιμετώπιση της άναρχης εισροής μεταναστών. Πράγματι, η επιχείρηση απέδωσε τα μέγιστα και αυτό καταμαρτυρείται από τους αριθμούς. Καθώς υπήρχε ημερομηνία λήξης της επιχείρησης και συνεχής μείωση δυνάμεων και κονδυλίων, επιτέλους εισακούστηκε η πρότασή μας για αποσπάσεις αδαπάνως για το Δημόσιο, Αστυνομικών που κατάγονται από τον Έβρο.

Η πρόταση που καταθέσαμε προ πενταετίας όμως συμπεριλάμβανε άλλο ένα σκέλος, την κάλυψη όλων των κενών και τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, ανταποκρινόμενων στην σημερινή πραγματικότητα.

Έπειτα από τη λήξη της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», παρατηρούμε, μετά και την τελευταία μείωση δυνάμεων σε συνδυασμό με την «μόνιμη» έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ότι οι εισροές εκτινάσσονται στο 120% με αυξητική τάση.

Πιστεύουμε ότι, έστω και τώρα, υπάρχει ο χρόνος για να αναθεωρήσετε και να ικανοποιήσετε ένα πάγιο αίτημά μας.

Αιτούμαστε

α) Την άμεση αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων, προς εξομάλυνση της τρέχουσας κατάστασης, προτού βρεθούμε ξανά σε αδιέξοδες καταστάσεις. Σημειώνουμε ότι για να μπορέσει να υπάρξει μια εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Διεύθυνσής μας, απαιτούνται τουλάχιστον 400 (επιπλέον) συνάδελφοι με βάση το σχεδιασμό της επιχείρησης ΑΣΠΙΔΑ.

β) Την επέκταση, της από 11/08/2015 διαταγής σας και ως προς την Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και τις λοιπές Δ.Α. της Περιφέρειάς μας.

Το φιλότιμο μόνο δεν φτάνει, κάποτε λυγίζει, σπάει, κομματιάζεται και στα συντρίμμια του υπάρχουν πάντα Άνθρωποι - Συνάδελφοι σκληρά Εργαζόμενοι.»

Πηγή: alexpolisonline.com

 

Διαβάστηκε 529 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 10:59
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter