Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΣτις κάλπες με τα τρακτέρ οι αγρότες του Έβρου
05
Σεπτεμβρίου

Στις κάλπες με τα τρακτέρ οι αγρότες του Έβρου Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες από όλη τη χώρα που προγραμματίζουν παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων έξω από εκλογικά τμήματα την ημέρα των εκλογών, κάτι που έγραψε η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφόρησε το Σάββατο 29 Αυγούστου.Στη συνάντηση του Έβρου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου Καμπρούδης Αξιώτης, ο πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Σουφλίου Μαλτεπιώτης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Τσιομπανίδης Βάκης και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων “Χρυσή Αυγή” & “Το ποτάμι”. Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Έβρου Λάζαρος Κιτσικίδης που βρισκόταν εκτός πόλης.

Τέθηκαν σε ψηφοφορία και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω :

-Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις κεντρικές πλατείες των οικισμών.

-Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων από τα σημεία συγκέντρωσης προς το τελωνείο των Κήπων και αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών αυτοκινήτων (δεν θα επηρεαστεί από την κινητοποίηση η διέλευση ΙΧ και λεωφορείων).

-Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ήμερα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων έξω από εκλογικά τμήματα.

-Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου συναντήσεις ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

-Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πολιτών του Έβρου.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών.

Στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Ξεσηκώνονται και οι αγρότες της Πιερίας

Μεγάλη συγκέντρωση αγροτών και συνεταιρισμών διοργανώνεται την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το βράδυ στην Κατερίνη και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις της Ομάδας Καπνού Σαμψούς που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Παναγία Σουμελά.

Οι αγρότες της Πιερίας καλούνται να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το πως θα αντιμετωπίσουν την καταιγίδα των επερχόμενων φορολογικών μέτρων που αφορούν τους αγρότες μας, με την διοργάνωση αγροτικών κινητοποιήσεων μέσα στην προεκλογική περίοδο.

«Την ευθύνη διοργάνωσης της συγκέντρωσης αυτής φέρουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βροντούς από κοινού με τον Αγροτικό Σύλλογο παραγωγών δημητριακών και λοιπών καλλιεργειών Κατερίνης και ελπίζω στο κάλεσμα αυτό να ανταποκριθούν ΟΛΟΙ οι αγρότες της περιοχής αφού το θέμα αυτό αφορά και ενδιαφέρει ΟΛΟΥΣ τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Όσοι δεν συμμετάσχουν στην συγκέντρωση θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις θα υπάρξουν πολύ πολύ σύντομα»», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΛ την Πέμπτη

Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, διοργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ, για να καθορίσει τη στάση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας απευθύνει ενωτικό αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανθεσσαλική σύσκεψη που καλούν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον Παλαμά-Καρδίτσας.

Στην σύσκεψη θα συζητηθούν τα αιτήματα που παλεύει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αλλά και ο προγραμματισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όσους συναντηθήκαμε στα μπλόκα και τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της αγροτιάς, όσους σκέφτηκαν αλλά δεν έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στους αγώνες τα προηγούμενα χρόνια, όσους πλήττονται από τα νέα μέτρα και το μνημόνιο να συνειδητοποιήσουν ότι δίνουμε αγώνα επιβίωσης για μας και τις οικογένειες μας και η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας μας.

Διανύουμε την προεκλογική περίοδο όμως είναι σαφές πως όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές θα εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο το οποίο ψηφίστηκε από 222 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, που σε συνάρτηση με την νέα ΚΑΠ που μειώνει τις επιδοτήσεις ως 60% ως το 2019 και θέτει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια και την παραγωγή, θα οδηγήσει σε συγκέντρωση γης και παραγωγής με συνέπεια να αφανιστούν και να οδηγηθούν σε γρήγορο και βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Για αυτό και πρέπει στις εκλογές να τιμωρηθούν από την αγροτική ψήφο όλοι όσοι στηρίζουν τα μνημόνια, την ΚΑΠ της Ε.Ε, τις αντιαγροτικές πολιτικές που ζούμε στο πετσί μας και έχουν οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματος τα τελευταία χρόνια.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν από απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις για δήθεν «παράλληλα προγράμματα» ή «ισοδύναμα μέτρα», τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες που υπάρχουν από την μείωση των ενισχύσεων, την άγρια φορολόγηση με 26% και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης στο 23%, τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου στα καύσιμα, την αύξηση του ρεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα.

Ούτε πρέπει να εγκλωβιστούν σε ψεύτικα διλήμματα για ευρώ ή δραχμή αφού είτε με ευρώ είτε με δραχμή τα μνημόνια θα εφαρμόζονται και χιλιάδες μικρομεσαίοι θα ξεκληριστούν.

Παλεύουμε για την ενότητα του αγροτικού κινήματος στην βάση των κοινών αιτημάτων και της διεξόδου προς όφελος μας. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία του παρελθόντος οι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να απομονώσουν εχθρούς αλλά και όσους εμφανίζονται ως φίλοι εξυπηρετώντας συμφέροντα μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών. Για αυτό και η αυτοαποκαλούμενη Εθνική Συντονιστική Επιτροπή όχι μόνο δεν λέει κουβέντα για την ΚΑΠ που πετσοκόβει τις ενισχύσεις αλλά καλεί σε αγώνες τους αγρότες με αίτημα να φορολογηθούν 13% από το πρώτο ευρώ καθώς και 8% φορολόγηση των κτηνοτρόφων στηρίζοντας έμπρακτα το μνημόνιο και την κυβέρνηση. Είναι αυτοί που βρίσκονται σήμερα σε αγαστή σύμπνοια με την ΠΑΣΕΓΕΣ που μας αποκαλούσε τσιφλικάδες και τεμπέληδες που τρώμε τις επιδοτήσεις συκοφαντώντας τους αγώνες μας.

Μία και ξεκάθαρη είναι η απόφαση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος όπως εκφράζεται από τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες:

Μπλόκο στο μνημόνιο και τα νέα μέτρα-Παλεύουμε για την επιβίωση μας!

Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους. Ενημερώνουμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους με περιοδείες συσκέψεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και οργανώνουμε το επόμενο διάστημα τον αγώνα μας σε πανθεσσαλικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων διεκδικώντας τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε αναδείξει και σε κοινή πάλη και συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία και τις γυναίκες να βάλουμε φρένο και στην πορεία να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να χαράξουμε μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας.

Όλοι στην πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων στον Παλαμά την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ για να οργανώσουμε την πάλη μας".

Στους δρόμους οι Αιτλ/νάνες

Σύσκεψη με τη συμμετοχή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων και αγροτοκτηνοτρόφων από την Αιτωλοακαρνανία. πραγματοποιήθηκε στην Αμφιλοχία μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού για την οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ.

Στη σύσκεψη μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Σπύρος Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου Θεόδωρος Γρίνος, ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας Πάνος Καλογιάννης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

Η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε μετά από πρόταση των ομιλητών παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο στις 6 του Οκτώβρη στον κόμβο Κουβαρά στις 11 π.μ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας σημειώνουν:

«Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.

Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος των οικογενειών μας.

Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα».

Σε κινητοποιήσεις οι Σερραίοι

Οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι των περιοχών Εμμανουήλ Παππά, Βισαλτίας και Νιγρίτας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στις 16 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για θέματα σχετικά με τη φορολογία και το ασφαλιστικό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα των Σερρών είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις, για τη «σωτηρία του αγροτικού χώρου που με τα μέτρα που προωθούνται οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό».

Farmers Union: Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο

Ότι δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο και δεν καθοδηγεί τα μέλη τους να κλείσουν τους δρόμους, διευκρινίζουν οι αγρότες των Farmers Union, με σχετική ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση: «Το Farmers Union είναι ένας φορέας που δημιουργήθηκε από αγρότες για το καλό του πρωτογενή τομέα στις εκάστοτε υφιστάμενες συνθήκες με σκοπό να μειώσει τα κοστολόγια των αγροτών και να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα τους.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Σε αγροτικά μέσα αναφέρθηκε ότι το Farmers union κάλεσε τους αγρότες να βγουν στους δρόμους στις 16 Σεπτεμβρίου,όλα αυτά τα δημοσιεύματα είναι αναληθή και ανυπόστατα. Εμείς σαν Farmer Union δεν κατευθύνουμε τα μέλη μας για συνδικαλιστική δραση. Επαναλαμβανουμε για μια ακόμη φορα τα μέλη μας είναι ελεύθερα να δράσουν όπως αυτά επιθυμούν».

Συγκροτούν γραμματεία ΠΑΣΥ Κιλκίς

Εν τω μεταξύ, στη συγκρότηση Γραμματείας της ΠΑΣΥ στο Κιλκίς προχωρούν οι αγρότες σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνεται την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (γραφείο Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς).

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως:

«Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες δέχονται νέα, σκληρά και βάρβαρα χτυπήματα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα νέο "σχήμα" του αγροτοσυνδικαλισμού που είναι από παλιά υλικά κυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών, οι οποίοι εκπροσωπούν συμφέροντα μεγαλοαγροτών, εναντιώνονταν ή διασπούσαν και υπονόμευαν τους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, κάνει την εμφάνισή του. Πρόκειται για την αυτοαποκαλούμενη "Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή" η συγκρότηση της οποίας αποφασίστηκε σε σύσκεψη από διάφορες περιοχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Αυγούστου, στην Αθήνα. Παρουσιάζονται ότι εκπροσωπούν όλους τους αγρότες της χώρας, μοιάζουν όμως με "το λύκο που πάει να φυλάξει τα πρόβατα".

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν από αυτούς, που στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν στις επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού των αγροτών, από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους. Αρκετοί είναι αγροτικά στελέχη του κόμματος της ΝΔ και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη συνάντηση της "Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής", αμέσως μετά τη συγκρότησή της, έγινε με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Μεϊμαράκη, όπως και με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Είναι όλοι αυτοί, που χρόνια εξωραΐζουν την ΚΑΠ και τα αιτήματά τους κινούνται στο πλαίσιο των αντιαγροτικών πολιτικών, που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Που τώρα δραστηριοποιούνται μέσα από συνεταιρισμούς αφού πρώτα διέλυσαν - χρεοκόπησαν, με τις πολιτικές και πρακτικές τους, τις ΕΑΣ σε βάρος των αγροτών-μελών τους. Είναι πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που χρηματοδοτούνταν αδρά για να στρέφονται ενάντια στο πραγματικό αγροτικό κίνημα των μπλόκων και των αγώνων. Είναι αυτοί που έφευγαν από τα μπλόκα στη μέση των αγώνων για να τους υπονομεύσουν και έτσι έδιναν χέρι βοήθειας στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στο αντικείμενο δράσης της αυτοαποκαλούμενης "Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής", όπως οι ίδιοι λένε, είναι:

Να συντονίσει τις παραπέρα ενέργειες - κινήσεις των αγροτών προκειμένου να μην περάσουν τα φορολογικά και άλλα μέτρα.

Να συμβάλλει, με προτάσεις, στην αναγκαία διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

Όμως, για ποια αντίθεση και αντίσταση στα φορολογικά μέτρα κάνουν λόγο, όταν, επί της ουσίας, στηρίζουν τα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που περιλαμβάνονται στα παλιότερα Μνημόνια; Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αίτημά τους είναι να φορολογούνται οι αγρότες από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, με συντελεστή 13% για τη φυτική παραγωγή και 8% για την ζωική, καθώς και να πληρώνουν την προκαταβολή φόρου 27,5% για την επόμενη χρονιά. Είναι φανερό ότι προβάλλοντας αυτό το αίτημα, βάζουν πλάτη για να στηρίξουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που επιχειρεί και μέσω της φορολογίας, να "βγάλει από τη μέση" τους μικρομεσαίους αγρότες για να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών - καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία.

Και σε ποια ανάγκη "Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας", αναφέρονται, όταν έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους, ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει άλλη "εθνική στρατηγική" για την ελληνική γεωργία, παρά μόνο αυτή που "πελεκίζει" τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, για να γιγαντώνονται τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων;

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συντονιστούν με την πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων, καθώς και με τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις τοπικές επιτροπές που ετοιμάζονται και ζεσταίνουν τις μηχανές για νέους αγώνες, ν' απομονώσουν και τους νέους εχθρούς του αγροτικού κινήματος, οι οποίοι ντύθηκαν ως υπερασπιστές των συμφερόντων τους, με το νέο "σχήμα" του αγροτοσυνδικαλισμού της αποδοχής της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής και της υποταγής στον ευρωμονόδρομο, όπως έκαναν και με άλλα παρόμοια σχήματα που εμφανίστηκαν παλιότερα, ("Πανελλαδικό Συντονιστικό", "Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών" κ.ά. ), αλλά και με τις συμβιβαστικές και προδοτικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ.

Να γυρίσουν την πλάτη στα αποπροσανατολιστικά διλήμματα τύπου ευρώ ή δραχμή και να μπουν στον πραγματικό αγώνα για απόκρουση της νέας φορολογικής επιδρομής και την επίλυση των άμεσων προβλημάτων τους, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και το άνοιγμα του δρόμου για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Τους καλεί, με την πάλη τους, να πουν ένα συνολικό, αγωνιστικό "όχι" στα παλιά και νέα μέτρα που επιβάλλονται με τα Μνημόνια και τις άλλες αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και να παλέψουν για:

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες σο 45%

Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ, για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να "παγώσουν" τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες, που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Ο αγώνας στον οποίο καλεί η ΠΑΣΥ είναι αγώνας επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, που μοχθούν σκληρά να τα βγάλουν πέρα, όμως η πολιτική που εφαρμόζεται τους σπρώχνει στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Συναντιέται με τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών δηλαδή που πληρώνουμε τη "λυπητερή" της καπιταλιστικής κρίσης για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Συντονίζουμε την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός, οι διεκδικήσεις μας πιο αποτελεσματικές.

Καλούμε αγρότες και αγρότισσες σε σύσκεψη - συζήτηση και συγκρότηση Γραμματείας Κιλκίς της ΠΑΣΥ την Τετάρτη 26-8-2015 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (γραφείο του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ) στις 8 το βράδυ.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με μαζικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις παντού, σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό που υπάρχει αγροτικός σύλλογος. Δυναμώνουμε την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που προϋποθέτει την αναζωογόνηση και τη συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων, που θα συσπειρώνουν, θα ενημερώνουν, θα διεκδικούν, θα κινητοποιούν τους αγρότες για το σύνολο των προβλημάτων που τους αφορούν».

agronews.gr - inevros.gr

 

Διαβάστηκε 580 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 23:41
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter