Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΗ Κοινωνία του Έβρου βγαίνει μπροστά για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Κατάθεση Γραπτής Ερώτησης
16
Ιουνίου

Η Κοινωνία του Έβρου βγαίνει μπροστά για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Κατάθεση Γραπτής Ερώτησης Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Γραπτή ερώτηση κατατέθηκε σήμερα από τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί όλον τον Βόρειο Έβρο, αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο της διατήρησης της αξιοπρέπειας των κατοίκων του!Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας ερωτάται τι προτίθεται να κάνει ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και, εν τέλει, να ανεξαρτητοποιηθεί και να λειτουργήσει και πάλι αυτόνομα, βάσει και των συμπερασμάτων πρόσφατης συνάντησής του με τους φορείς του Βορείου Έβρου.

Η Κοινωνία του Έβρου έχει ενεργοποιηθεί ήδη για την κάλυψη βασικών αναγκών της λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, μη ανεχόμενη να υποχρεώνονται ακόμα και άπορα άτομα να αγοράζουν με ίδια έξοδα τα απαραίτητα αναλώσιμα, όπως γάζες, σύριγγες, βαμβάκι, αντισηπτικά, ανταλλακτικά και λοιπά απαραίτητα είδη, για την νοσηλεία των ίδιων ή των αγαπημένων τους προσώπων.

Πρώτη κίνηση στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της τοπικής κοινωνίας για την ενίσχυση του Νοσοκομείου αποτελεί η μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/6, ώρα 20:00, στο Εθνικό Στάδιο Διδυμοτείχου, ώστε να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό για την διασφάλιση της στοιχειώδους λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Ακολουθεί η γραπτή ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Εξασφάλιση στοιχειώδους λειτουργίας Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Η πρόσβαση των κατοίκων του Βορείου Έβρου σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τελεί υπό κίνδυνο εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, το οποίο είναι ο κύριος πάροχος δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές του Βορείου Έβρου, τελεί υπό εγκατάλειψη, είναι αποδέκτης ελλιπέστατης χρηματοδότησης και βαίνει προς απαξίωση, παρά τις φιλότιμες και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που το στελεχώνουν.

Λόγω της διοικητικής αναδιοργάνωσης του συστήματος υγείας, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου υπάγεται διοικητικά στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει στην υποχρηματοδότηση των δομών υγείας του Νομού, στο γενικότερο πλαίσιο της φετινής υποχρηματοδότησης της υγείας (η χρηματοδότηση φέτος το πρώτο εξάμηνο του ΕΟΠΥΥ για τα νοσοκομεία ανήλθε στα 63 εκ. €, έναντι 683 εκ. € πέρυσι για το ίδιο διάστημα).

Είναι λυπηρό οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου, της πύλης της Ευρώπης στην Ανατολή, να υποχρεώνονται πολλές φορές να αγοράζουν με ίδια έξοδα τα απαραίτητα αναλώσιμα, όπως γάζες, σύριγγες, βαμβάκι, αντισηπτικά, ανταλλακτικά και λοιπά απαραίτητα είδη, για την νοσηλεία των ίδιων ή των αγαπημένων τους προσώπων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός της οργάνωσης εκδηλώσεων από φορείς του Βορείου Έβρου προς οικονομική στήριξη του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Η Κοινωνία και οι Φορείς του Βορείου Έβρου βγήκαν μπροστά! Οργανώνουν την προσεχή Τετάρτη, 17/6, ώρα 20:00, την πρώτη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Εθνικό Στάδιο Διδυμοτείχου, πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω εράνου, ώστε να διασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία του Νοσοκομείου και να διασωθεί η αξιοπρέπεια των κατοίκων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

Σκοπεύετε να αυξήσετε την χρηματοδότηση των δομών υγείας του Έβρου, και ειδικά του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ώστε αυτό να μην απαξιωθεί, το προσωπικό του να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό του έργο και οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου να σταματήσουν να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι;
Δεδομένης της παρέλευσης σχεδόν δύο μηνών από την συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τους φορείς του Διδυμοτείχου, προτίθεστε να προβείτε σε ικανοποίηση των αιτημάτων που συζητήθηκαν σε αυτήν, με πρώτο και σημαντικότερο την ανεξαρτητοποίηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και την λειτουργία του ως αυτοτελή μονάδα, με τους απαραίτητους πόρους και τον δικό του αποκλειστικό και αυτοεκτελούμενο προϋπολογισμό;
Τι άλλα μέτρα ενδεχομένως σκέφτεστε να πάρετε για να ενισχυθεί η παροχή πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρο τον Νομό Έβρου;

inevros.gr

 

Διαβάστηκε 590 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 07:46
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter