Εκτύπωση αυτής της σελίδας
30
Μαρτίου

Συναγερμός για νέες πλημμύρες έχει σημάνει στον Έβρο Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Νέες πλημμύρες φοβούνται οι αρχές στον Έβρο και βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση νέων πλημμυρικών φαινομένων, που θα θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και ζωικό κεφάλαιο.Η μεγάλη παροχέτευση νερού τα τελευταία δύο 24ωρα στην κοίτη του ποταμού Έβρου από τη Βουλγαρία έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές του Έβρου και το τμήμα πολιτιστικής προστασίας της ακριτικής περιοχής. Μάλιστα, η βουλγαρική πλευρά, με ρηματική διακοίνωση, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια, γνωστοποίησε ότι η αυξημένη διοχέτευση νερών στην κοίτη του ποταμού θα διαρκέσει τουλάχιστον άλλα δύο 24ωρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι αυτό που ανησυχεί τις τοπικές αρχές είναι η αυξημένη παροχέτευση νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας, που φτάνει τα 620 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ την ίδια ώρα η παροχέτευση του νερού στη συμβολή των τριών ποταμών -του Έβρου, του Τούντζα και του Άρδα- φτάνει τα 1.350 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Η ανησυχία των αρμόδιων αρχών εντείνεται και από το γεγονός ότι σε όλα τα αναχώματα κατά μήκος του Έβρου, του Άρδα και του Ερυθροποτάμου υπάρχουν περισσότερα από πενήντα σημεία με ρήγματα. «Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα αναχώματα είναι καταπονημένα και δεν ξέρουμε αν θα αντέξουν νέες πλημμύρες. Είμαστε ικανοποιημένοι, αν οι πλημμύρες παραμείνουν στα ίδια σημεία δηλαδή να ξαναπλημμυρίσουν οι ίδιες αγροτικές εκτάσεις και να μην έχουμε πλημμύρες εντός των οικισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

aftodioikisi.gr

Δείτε βίντεο από το φράγμα του Κίρτζαλι Βουλγαρίας

http://www.youtube.com/watch?v=1ASmipTNCB4&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=7GO8F5jad90&feature=youtu.be

Διαβάστηκε 590 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 17:55
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh