Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΕρώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
26
Μαρτίου

Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμότειχου

Οι τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, η υποστελέχωση του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του και σοβαρές δυσκολίες να ανταπεξέλθει καθημερινά στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, τα προβλήματα οξύνονται και η υποστελέχωση του, ως προς το ιατρικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα» επικουρικών, στρατιωτικών και αγροτικών γιατρών.

Επιπλέον, το ήδη κατά πολύ μειωμένο, κονδύλι για τις εφημερίες του Νοσοκομείου, μειώθηκε ακόμη περισσότερο για τις εφημερίες του 2015. Αναλυτικά, από περίπου 900.000 ευρώ, που ήταν το κονδύλι για το 2014, μειώθηκε στα 500.000 ευρώ για το 2015. Παρά το γεγονός ότι η μείωση αυτή δεν αφορά τα δύο Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την πλήρη εφημέρευση του Νοσοκομείου ακόμη και στις βασικές ειδικότητες.

Να σημειώσουμε ότι η αποπληρωμή των εφημεριών ήταν ελλιπής ήδη με το παλαιό κονδύλι και αριθμός εφημεριών γίνονταν από τους γιατρούς χωρίς να αποζημιώνονται.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθήθηκε και εφαρμόστηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις στο χώρο της Υγείας. Πολιτικής που περικόπτει διαρκώς κρατικά κονδύλια, προκειμένου να στηριχθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:

Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
Την καταβολή στο σύνολό τους, των δεδουλευμένων εφημεριών, των γιατρών του Νοσοκομείου.

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου

Πηγή:alexpolisonline.com


Στη βουλή θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αφορμή, η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου προς τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, εστιάζοντας στις περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και στην υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, παράγοντες που, όπως εκτιμούν, «καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την πλήρη εφημέρευση του Νοσοκομείου ακόμη και στις βασικές ειδικότητες».

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου, τα προβλήματα οξύνονται και η υποστελέχωση του, ως προς το ιατρικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με «μπαλώματα» επικουρικών, στρατιωτικών και αγροτικών γιατρών.
Επιπλέον, το ήδη κατά πολύ μειωμένο, κονδύλι για τις εφημερίες του Νοσοκομείου, μειώθηκε ακόμη περισσότερο για τις εφημερίες του 2015. Αναλυτικά, από περίπου 900.000 ευρώ, που ήταν το κονδύλι για το 2014, μειώθηκε στα 500.000 ευρώ για το 2015.
Παρά το γεγονός ότι η μείωση αυτή δεν αφορά τα δύο Κέντρα Υγείας της περιοχής, καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την πλήρη εφημέρευση του Νοσοκομείου ακόμη και στις βασικές ειδικότητες.
Σημειώνεται δε ότι η αποπληρωμή των εφημεριών ήταν ελλιπής ήδη με το παλαιό κονδύλι και αριθμός εφημεριών γίνονταν από τους γιατρούς χωρίς να αποζημιώνονται.
«Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθήθηκε και εφαρμόστηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις στο χώρο της Υγείας. Πολιτικής που περικόπτει διαρκώς κρατικά κονδύλια, προκειμένου να στηριχθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο», τονίζεται στο κείμενο, ενώ ο κ. υπουργός ερωτάται σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
-Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση του Νοσοκομείου ώστε να εξασφαλιστεί η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
-Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, για να υπάρξει πλήρης στελέχωση του Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
-Την καταβολή στο σύνολό τους, των δεδουλευμένων εφημεριών, των γιατρών του Νοσοκομείου.

Εξαθλίωση για
τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ
Άλλη μία ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, Ελένη Γερασιμίδου και Θανάσης Παφίλης, αφορά στην κατάργηση των συντάξεων για χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση.
Είναι γνωστό πως με το Νόμο 1296/12-10-1982 (ΦΕΚ Α΄128) είχε δημιουργηθεί, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α), ειδικός λογαριασμός με τον τίτλο «Ειδικός Λογαριασμός Συνταξιοδότησης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων», από τον οποίο χορηγούνταν κάθε μήνα σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη και σε ομογενείς που διέμεναν μόνιμα στην Ελλάδα, με βασική προϋπόθεση να μην παίρνουν σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή.
Με βάση όμως το Νόμο 4093-2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016- επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2016» υποπαράγραφος 1Α6 «Ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών - Ανασχεδιασμός συνταξιοδότησης ανασφαλίστων – Ενιαίο σύστημα ελέγχου και πληρωμών συντάξεων και άλλες ρυθμίσεις», καταργήθηκε η παρεχόμενη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον Ο.Γ.Α για την συντριπτική πλειοψηφία των ανασφαλίστων υπερηλίκων ομογενών από τις χώρες της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.
Παρά το γεγονός ότι οι ομογενείς έχουν διοργανώσει πληθώρα αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την επαναχορήγηση των συντάξεων τους, όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις δεν έχουν δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα τους.
Το ΚΚΕ έχει πραγματοποιήσει για το θέμα αυτό σειρά παρεμβάσεων στην βουλή (6039/21.01.2013, 884/22.01.2013, 3086/04.03.2013, 1006/10.10.2013, 5922/3.2.2014 ).
Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό κ. Κουρουμπλή ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας σε βάρος των υπερήλικων και ανασφάλιστων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ, με την επαναχορήγηση των συντάξεων τους.

Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου
gnomionline.gr

Διαβάστηκε 508 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 14:23
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter