Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα του ΈβρουΓια τα τέλη του 2015 οδεύει ο κάθετος άξονας του Έβρου
19
Φεβρουαρίου

Για τα τέλη του 2015 οδεύει ο κάθετος άξονας του Έβρου Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει το έργο του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στον Έβρο, που αφορά στα τμήματα Αρδάνιο- Μάνδρα και Μάνδρα- Ψαθάδες. Η νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ωστόσο, κι ενώ τα συνεργεία εργάζονται κανονικά, υπάρχει μία σχετική επιφύλαξη για το αν και αυτό το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί.Το έργο, που περιλαμβάνεται στα 181 έργα προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013, στην ανανεωμένη τον Ιανουάριο του 2015 σχετική λίστα του ιστότοπου anaptyxi.gov.gr, χαρακτηρίζεται ως «πράσινο», δηλαδή με ομαλή πορεία υλοποίησης.

Πού είμαστε σήμερα
Για τον κάθετο άξονα από Αρδάνιο έως το Ορμένιο: Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας, συνολικού μήκους 51,5 χιλιομέτρων και πλάτους 12μ. καθώς και σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 13,5 χλμ., από τον οικισμό της Μάνδρας μέχρι τον οικισμό των Ψαθάδων.
Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του από το ΕΣΠΑ αγγίζει συνολικά τα 104.061.651 ευρώ, οι πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι 39.720.876 ευρώ, με την ολοκλήρωσή του να βρίσκεται στο 38,17 %. Ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται στις 31/12/2015.
Τα έργα που περιλαμβάνει είναι: Α) Η κατασκευή του τμήματος από την Μάνδρα μέχρι τους Ψαθάδες. Το αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση της πλήρους κατασκευής οδού, μήκους 14 χλμ. οδού, ταχείας κυκλοφορίας, πλάτους 12μ. και σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 13,5 χλμ., από τον οικισμό της Μάνδρας μέχρι τον οικισμό των Ψαθάδων. Ο προϋπολογισμός του είναι στα 43.960.449 ευρώ, οι πληρωμές που έχουν γίνει ανέρχονται σε 23.309.376 ευρώ, με ποσοστό ολοκλήρωσης 53 %.
Β) Η κατασκευή του τμήματος από το Αρδάνιο μέχρι την Μάνδρα. Αντικείμενο του έργου είναι, η μετατροπή της υφιστάμενης οδού Αρδάνιο – Μάνδρα σε κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας. Η υφιστάμενη οδός αποτελείται από τα υποτμήματα Αρδάνιο – Λύρα (τμήμα Α) μήκους 14χλμ. περίπου και Λύρα – Μάνδρα (τμήμα Β) μήκους 24χλμ. περίπου, έχει δίιχνη διατομή δύο λωρίδων με ΛΕΑ και τυπική διατομή οδοστρώματος 12/14μ. Προβλέπονται παρακάμψεις των οικισμών Προβατώνα και Κορνοφωλιάς (συνολικού μήκους 8 χλμ. περίπου), κατάργηση των υφιστάμενων ισόπεδων κόμβων με τη κατασκευή Ανισόπεδων Κόμβων, βελτίωση οδοστρώματος σε τμήματα της υφιστάμενης οδού Αρδάνιο - Μάνδρα, στα οποία το ασφαλτικό οδόστρωμα εμφανίζει εκτεταμένες φθορές λόγω παλαιότητας, μεγάλα τεχνικά έργα (γέφυρες και άνω και κάτω διαβάσεις συνολικού μήκους 750μ. περίπου), μικρά τεχνικά, κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου και αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου. Περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, έργων αποχέτευσης και αποστράγγισης, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης – ασφάλειας, οδοφωτισμού των ανισόπεδων κόμβων και πρασίνου. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 60.101.202 ευρώ, έχουν πληρωθεί τα 16.411.500 ευρώ, και σε ποσοστό ολοκλήρωσης βρίσκεται μόλις στο 27 %.

Της Κικής Ηπειρώτου
gnomionline.gr

 

Διαβάστηκε 705 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 07:45
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter