Εκτύπωση αυτής της σελίδας
14
Φεβρουαρίου

Επιμελητήριο Έβρου: “Επιλέξτε τη Σαμοθράκη για τις σχολικές σας εκδρομές ...” Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Νέα του Έβρου

Νέο “προσκλητήριο” στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να επιλέξουν τη Σαμοθράκη ως προορισμό των εκδρομών τους, απευθύνει το Επιμελητήριο Έβρου.Σε επιστολή του προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τονίζει ότι το περυσινό, πρώτο εγχείρημα της εκστρατείας επίσκεψης στο νησί ήταν πετυχημένο και η πρόσκληση επαναλαμβάνεται και φέτος, ώστε να υπάρξει συνέχεια της ωφέλειας που καταγράφηκε πέρυσι στην τοπική οικονομία του νησιού.

“Το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά, ανεξάντλητο ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο, ο οποίος, ως γνωστόν, αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο και ενδείκνυται για μονοήμερες και ολιγοήμερες αποδράσεις για την μαθητιώσα νεολαία”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου σημειώνει επίσης στην επιστολή της ότι “το περσινό εγχείρημα ανέδειξε, εκτός των άλλων, έναν ιδανικό κοντινό προορισμό για μαθητικές εκδρομές, ενώ ωφέλησε τα μέγιστα την τοπική οικονομία του νησιού σε μη τουριστικές περιόδους, εξέλιξη που και φέτος επιδιώκεται, καθώς οι ωφέλειες για το σύνολο της οικονομίας του νομού θα είναι πολλαπλές και ευεργετικές”.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι “στην επιτυχία της πρώτης προσπάθειας συνέβαλλαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς επιδείχθηκε υπευθυνότητα, σύνεση και αυξημένη διάθεση τοπικής προσφοράς (π.χ. ελκυστικές τιμές σε ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά εισιτήρια)”. Καλεί δε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου να ενισχύσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της τη συνέχιση της προσπάθειας, “προκειμένου το νησί της Νίκης της Σαμοθράκης να υποδεχτεί και φέτος τους μαθητές προσφέροντας τους όμορφες στιγμές και αναμνήσεις για όλη τους την ζωή”.

e-vertigo.gr

 

Διαβάστηκε 723 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015 08:51
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh