Εκτύπωση αυτής της σελίδας
07
Φεβρουαρίου

17 νέα έργα ενέκρινε η επιτροπή αγροτικής οικονομίας της ΑΜΘ Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, ως πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος συγκάλεσε τη δεύτερη συνεδρίαση της, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν κυρίως γνωμοδοτήσεις για την έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) από τις ΠΕ Δράμας Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.
Θετική ήταν η γνωμοδότηση από την Επιτροπή για τις 17 από τις 18 στο σύνολο των Μελετών, αφενός γιατί ήταν θετική η εισήγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (με προϋποθέσεως-επισημάνσεις και παρατηρήσεις), ενώ αφετέρου δεν είχε κατατεθεί κάποια ένσταση από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που να αντίκεινται στην υλοποίηση αυτών των έργων. Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε το σώμα για την Διερεύνηση προοπτικών υιοθέτησης νέων δυναμικών καλλιεργειών για την ενδυνάμωση της γεωργικής επιχειρηματικότητας και απασχόλησης υπό το καθεστώς των διαρθρωτικών μεταβολών στην ΚΑΠ.
Για τον Έβρο πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις :
-Θετική γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά το έργο «Μονάδα Παραγωγής Οργανικών Λιπασμάτων» στο 3ο χλμ Αλεξανδρούπολης- Άβαντα, στην περιοχή «Πόταμου» του Δήμου Αλεξανδρούπολης
-Γνωμοδότηση ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιοαερίου από βιομάζα με τη μέθοδο της αεριοποίησης ισχύος 0.999 ΜWe» στην περιοχή του Αγροκτήματος Αρδανίου της δημοτικής ενότητας Φερρών, του δήμου Αλεξανδρούπολης, της Π.Ε. Έβρου της εταιρείας ΝΕΑ ΤΑΣΗ Ι.Κ.Ε.
-Ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση – επικαιροποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) της δραστηριότητας «Λατομείο αδρανών υλικών & συνοδών δραστηριοτήτων» στη θέση «Βουβό» του Δήμου Αλεξ/πολης, της «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΚΡΗΣ» Α.Ε..
-Επίσης, η επιτροπή τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης των Περιβαλλοντικών όρων επί Μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υφισταμένου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με την κωδική ονομασία : « ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ 140 3356 » που βρίσκεται σε γεωγραφική θέση με συντεταγμένες λ = 25ο 59΄51΄΄, φ = 41ο 14΄11΄΄( σύστημα ΕΓΣΑ 87 ), σε θέση πλησίον χωριού Μεγάλου Δερείου της δημοτικής ενότητας Ορφέα, του δήμου Σουφλίου της Π.Ε. Έβρου, αντίστοιχα, με κύριο την COSMOTE Α.Ε.

gnomionline.gr

 

Διαβάστηκε 647 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 08:34
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh