Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΠαγίδα θανάτου οι περιφερόμενοι σκύλοι στην Εγνατία Οδό
05
Φεβρουαρίου

Παγίδα θανάτου οι περιφερόμενοι σκύλοι στην Εγνατία Οδό Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Όσο εφιαλτικό ακού­γεται άλλο τόσο πραγματιστικό το σενάριο, να διασχίζει κά­ποιος την Εγνατία ένα δρόμο ταχεί­ας κυκλοφορίας, κινούμενος συνε­πώς με ανάλογες ταχύτητες και να του κόψει το δρόμο ένα σκύλος!

Η συνέχεια εξαρτάται από τα αντανα­κλαστικά του οδηγού που πρέπει να φρενάρει, την ψυχραιμία του, την κα­τάσταση του αυτοκινήτου, του οδο­στρώματος, του σημείου όπου συμ­βαίνει, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν την συγκεκριμένη στιγμή ή αν έχει «Άγιο» και την τύχη με το μέρος του!

Πάνως είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυ­νο τροχαίο για την ζωή του οδηγού και των συνεπιβατών του ενώ για το ζώο μοιραίο!

Εθεάθησαν αδέσποτοι μεγαλόσω­μοι σκύλοι στην Εγνατία Ξάνθης – Κομοτηνής
Την καταγγελία προς το συντονι­στικό όργανο της Πολιτικής Προστα­σίας έκανε ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής ο οποίος ζήτησε από τον Διοικητή της Τροχαί­ας Ξάνθης κ. Πούλιο που ήταν παρών στην σύσκεψη να ληφθούν κάποια μέτρα τονίζοντας την επικινδυνότητα για τους οδηγούς από τους περιφε­ρόμενους αδέσποτους σκύλους στην Εγνατία οι οποίοι μάλιστα είναι και μεγαλόσωμοι. Η απάντηση που πήρε από τον κ. Πούλιο ήταν ότι η Εγνατία είναι ένας ιδιωτικός αυτοκινητόδρο­μος που κάνει η ίδια την συντήρηση και ότι η τροχαία δεν έχει την αρμοδι­ότητα να παρέμβει. Μιλώντας στο «Ε» για το θέμα υποστήριξε: «Τα σκυλιά εισέρχονται από τους κόμβους. Εμείς κάνουμε ελέγχους και αν εντοπίσου­με κάτι ενημερώνουμε την Εγνατία η οποία είναι αρμόδια για να απο­μακρύνουν τα ζώα και την επίλυση τέτοιων θεμάτων. Το γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την πρό­κληση σοβαρών τροχαίων αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε».
Αρμόδιοι οι δήμοι
για την απομά­κρυνση
των ζωντανών και η Εγνα­τία των νεκρών ζώων
Για το θέμα κλήθηκε από το «Εμπρός» να τοποθετηθεί η Διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσίας της Εγνα­τίας που εδρεύει στην Κομοτηνή κα Ελένη Ξανθοπούλου η οποία και μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με το ισχύ­ον νομικό καθεστώς για τα ζωντανά ζώα υπεύθυνοι για την απομάκρυνσή τους και οι δήμοι και όχι η Εγνατία η οποία είναι υπεύθυνη μόνο για την απομάκρυνση των νεκρών ζώων η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέω­ση του εργολάβου που έχει αναλάβει την συντήρηση της οδού.
Κατά συνέπεια αν ό μοι γένοιτο έχετε μια τέτοια «συνάντηση» και αν επιζήσετε ζητείστε αποζημίωση από τον δήμο. Ποιον δήμο; Αυτό πλέον θα το βρείτε στα δικαστήρια που θα κληθούν να βρουν ποιανού δήμου είναι οι σκύλοι;

Της Μαριάννας Ξανθοπούλου
gnomionline.gr

 

Διαβάστηκε 559 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 07:59
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter