Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΒαλτωμένη η υπόθεση χρηματοδότησης της ΕΒΖ - Δεν έχουν εξοφληθεί οι παραγωγοί
24
Δεκεμβρίου

Βαλτωμένη η υπόθεση χρηματοδότησης της ΕΒΖ - Δεν έχουν εξοφληθεί οι παραγωγοί Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Κοντεύουν Χριστούγεννα και ουδέν νεώτερον για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Οι τευτλοπαραγωγοί δεν έχουν εξοφληθεί, το νέο τιμολόγιο για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ περίπου 18.000- 20.000 τόνοι τεύτλων έχουν μείνει στα χωράφια, ποσότητες που συνεπάγονται ζημιά κοντά 750.000 ευρώ για τους αγρότες των οποίων τα «παντζάρια» ακόμη κολυμπούν στα χωράφια που είχαν πλημμυρίσει από τις βροχές.

H υπόθεση της ΕΒΖ, έχει τρόπον τινά στοιχειώσει την γεωργική βιομηχανία αλλά και τον πρωτογενή τομέα στις μεγάλες καλλιέργειες. Το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο και ουσιαστικά αφορά στη χρηματοδότηση της εταιρείας, της οποίας αν δεν αναδιαρθρωθεί ο δανεισμός, δεν χαραχτεί ρεαλιστικός σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα, δεν θα υπάρχει ... επόμενη ημέρα σαν παραγωγική επιχείρηση.

Έχει ήδη επισημανθεί ότι η ΕΒΖ, εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 47 του ν.2190/20 περί ανωνύμων εταιρειών, επειδή το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της είναι κάτω από το μισό του μετοχικού κεφαλαίου.

Βάσει του νόμου, εντός εξαμήνου από τη λήξη της τελευταίας χρήσης, θα έπρεπε το δ.σ. να συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων για να ληφθούν είτε δραστικές εξυγιαντικές αποφάσεις, είτε να αποφασιστεί η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας.

Ωστόσο, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, η διοίκηση δεν πρόκειται να προβεί στην παραπάνω ενέργεια, βασιζόμενη στις υποδείξεις των νομικών της συμβούλων.

Σε αυτό το κλίμα, τευτλοκαλλιεργητές κυρίως από την περιοχή των Γιαννιτσών και λίγοι από Δράμα και Λάρισα, περιμένουν να στεγνώσουν τα χωράφια για να βγάλουν τα τεύτλα που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν λόγω των παρατεταμένων και έντονων βροχοπτώσεων. Συνολικά αυτά τα στρέμματα είναι περί τις 3.000 και αν υπολογιστεί ότι η καλλιεργητική δαπάνη φτάνει στα 250 ευρώ/ στρέμμα(όλα τα έξοδα), τότε βλέπουμε ότι κάποιοι αγρότες θα ζημιωθούν για τα καλά, αφού στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την ΕΒΖ, διατυπώνεται καθαρά ότι τα τεύτλα θα πρέπει να παραδοθούν στο ζαχαρουργείο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.  Τα τεύτλα, σε αυτά τα στρέμματα, θα συγκεντρωθούν για να καταστραφούν.

της Άννης Καρολίδου
voria.gr - thrakitoday.com

 

Διαβάστηκε 846 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 12:40
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter