Εκτύπωση αυτής της σελίδας
22
Ιανουαρίου

Στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου θα ανοίξει ο νέος δρόμος συνόρων-Κίρτζαλι Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Στις 3 ή 4 Φεβρουαρίου θα ανοίξει ο νέος δρόμος συνόρων-Κίρτζαλι  από σταθμό «Τζέπελ», στο χωριό Πόντκοβα, ο οποίος θα μειώσει αισθητά την απόσταση μεταξύ Κίρτζαλι και Κομοτηνής, ανακοίνωσε χθες το υπουργείου Υποδομών της Βουλγαρίας.

Το άνοιγμα του δρόμου θα γίνει σε επίσημη τελετή στην οποία επικεφαλής θα είναι η υπουργός Desislava Terzieva. Ο 24 χιλιομέτρων δρόμος ήταν έτοιμος να  δοθεί σε κυκλοφορία εδώ και τρεις μήνες, αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων, είχε λάβει αναβολή από τον Οργανισμό "Οδικών Υποδομών". Πρόκειται για  έναν σύγχρονο οδικό άξονα που θα μειώσει κατά 15 χιλιόμετρα και μισή ώρα, το ταξίδι προς την πόλη Κίρτζαλι της γειτονικής Βουλγαρίας. Ο δρόμος είναι ασφαλής και εγγυάται τη γρήγορη διέλευση των οχημάτων. Με το άνοιγμα του νέου δρόμου, μόλις 32 χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου θα χωρίζουν τον επισκέπτη από το μεθοριακό σταθμό μέχρι το Κίρτζαλι.
Μέχρι σήμερα η κυκλοφορία από το μεθοριακό σταθμό μέχρι το Κίρτζαλι διεξάγεται από τη στροφή του Κίρκοβο μέσω ενός επαρχιακού δρόμου 48 χιλιομέτρων, το οδόστρωμα του οποίου είναι σε πολύ κακή κατάσταση, είναι αφύλαχτος από την διέλευση αγελάδων που διακόπτουν πολύ συχνά την κυκλοφορία, ενώ ο οδηγός αναγκάζεται να διέλθει από πολλά χωριά. Η ανάπτυξη ταχύτητας καθίσταται απαγορευτική και έτσι ο οδηγός καλείται να διανύσει μία απόσταση μικρότερη των 50 χιλιομέτρων σε περισσότερη από μία ώρα.

xronos

 

Διαβάστηκε 880 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 13:56
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh