Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΤο 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη είναι ζημιογόνες
18
Σεπτεμβρίου

Το 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη είναι ζημιογόνες Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Το 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων σε Μακεδονία και Θράκη είναι ζημιογόνες Με ζημίες εργάζεται πλέον το 50% των μεταποιητικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι απολύτως αντιπροσωπευτικό της βαθιάς κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η μεταποίηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αφού τη χρονιά πριν την έναρξή της το ποσοστό των ζημιογόνων επιχειρήσεων ήταν μόλις 16%.

Τα δραματικά αυτά στοιχεία για τη μεταποίηση της Β. Ελλάδας περιλαμβάνονται στη μελέτη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και προκύπτουν από την επεξεργασία χρηματοοικονομικών στοιχείων τριακοσίων ισολογισμών του έτους 2011 αντίστοιχων επιχειρήσεων-μελών του, με έδρα το βορειοελλαδικό τόξο.
Επιγραμματικά, τα βασικά συμπεράσματα από την εφετινή επεξεργασία των στοιχείων είναι:
1. Το οριακό, ουσιαστικά μηδενικό περιθώριο καθαρού κέρδους του 2010, μόλις 0,046%, δεν έχει απλώς μηδενιστεί, αλλά πλέον έχει λάβει αρνητικό πρόσημο.
2. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαπίστωσης, τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων μειώθηκαν κατά 106,6% και πλέον το συνολικό αποτέλεσμα του ενοποιημένου ισολογισμού των επιχειρήσεων του δείγματος είναι αρνητικό. (από 2 εκατ. κέρδη το 2010 έχουμε πλέον 115.000 ζημίες για το 2011).
3. Το 33,5% των επιχειρήσεων του δείγματος κατέγραψε πτώση του κύκλου εργασιών από 10% έως 50%, ενώ το 18,5% από 3% έως και 10%.
4. Τις ισχυρότερες επιπτώσεις από την οικονομική κρίση βιώνουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μέχρι 10 εκατ., αφού περίπου το 55% από αυτές είναι πλέον ζημιογόνες.
5. Όσον αφορά τα κλαδικά αποτελέσματα 7 στις 10 επιχειρήσεις από τους κλάδους των δομικών υλικών, του ξύλου και του χαρτιού είναι πλέον ζημιογόνες, με πολλές από αυτές να βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόφαση αναστολής λειτουργίας τους. Όμως, το πλέον ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις τροφίμων είναι πλέον ζημιογόνα, σε ένα κλάδο που μεταποιεί είδη πρώτης ανάγκης και διαχρονικά αποτελούσε πυλώνα ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα και τη μεταποίηση.
express.gr

 

Διαβάστηκε 659 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 17:18
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter