Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17
Σεπτεμβρίου

ΘΡΑΚΗ: Στο κόκκινο η ζήτηση για ξυλεία από τα Δασαρχεία! Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

ΘΡΑΚΗ: Στο κόκκινο η ζήτηση για ξυλεία από τα Δασαρχεία! Δραματικά αυξημένη παρουσιάζεται για φέτος η ζήτηση για ξυλεία από τα κατά τόπους Δασαρχεία της Θράκης. Η δραματικά αύξηση της τιμής του πετρελαίου ως απόρροια της εξίσωσης του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα ήδη από τις αρχές του Μαΐου να αρχίσουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να καταθέτουν αιτήσεις προς τις αντίστοιχες δασικές υπηρεσίες για να προμηθευτούν καυσόξυλα.

Χαρακτηριστικό της αύξησης της ζήτησης είναι το γεγονός πως ήδη στη Ροδόπη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 3.000 αιτήσεις, όταν ο αντίστοιχος αριθμός των αιτούντων πέρσι τέτοια εποχή άγγιζε μόλις τους 1.000. Παρόμοια αύξηση της ζήτηση παρατηρείται και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Θράκης, η οποία ταλανίζεται από υψηλούς δείκτες ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας.
Όπως είναι φυσικό η αύξηση της ζήτησης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωσης της ανώτατης ποσότητας που μπορεί να αιτηθεί και να χορηγηθεί στο κάθε δικαιούχο, ενώ παράλληλα μπαίνουν αυστηρότερα κριτήρια κατά την επιλογή και αξιολόγηση των αιτούντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Δασαρχεία ώστε να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και να ενημερώνονται παράλληλα για το εάν δικαιούνται τη χορήγηση καυσόξυλων.

Υπενθυμίζεται πως τα καυσόξυλα χορηγούνται για την κάλυψη ατομικών αναγκών των αιτούντων και πως προσφέρονται έναντι χαμηλού οικονομικού αντιτίμου. 
thrakitoday.com

 

Διαβάστηκε 845 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 08:01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
sakkiou

Τελευταία άρθρα από τον/την sakkiou