Εκτύπωση αυτής της σελίδας
15
Σεπτεμβρίου

Μέχρι 30/11 οι δηλώσεις συγκομιδής για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Την υποχρέωση των κατόχων αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, να υποβάλουν τη δήλωση συγκομιδής των οικοποιήσιμων ποικιλιών τους αμέσως μετά τον τρύγο, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ.

Η διαφοροποίηση από προηγούμενες χρονιές αφορά στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων, καθώς από φέτος η διαδικασία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων) στο www.minagric.gr

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ήδη από εχθές (12/9) και η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου, οπότε και θα κλείσει η ψηφιακή υπηρεσία.

Διευκρινίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής έχουν όλοι οι αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα στρέμμα οινοποιήσιμων ποικιλιών, ενώ για τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας (ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα-αποζημιώσεις ΕΛΓΑ κ.λ.π.) οι δηλώσεις θα είναι μηδενικές.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής Διεύθυνσης, η μη έγκαιρη υποβολή της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, Χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), μέτρα της νέας ΚΟΑ (Κοινή Οργάνωση Αγοράς) καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως η μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας.

e-vertigo.gr

 

Διαβάστηκε 885 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 11:24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Τελευταία άρθρα από τον/την zwh