Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ “ΕΓΝΑΤΙΑΣ”
21
Μαΐου

ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ “ΕΓΝΑΤΙΑΣ” Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Πρέπει να ξεπερασθούν οι αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, καθώς τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Θράκη συνεχίζονται – Τι ζήτησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ – Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης – Ποια έργα συμφωνήθηκανΕποικοδομητική συνάντηση εργασίας είχε ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Παυλίδης, με την διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, την Τρίτη 17 Μαΐου 2016, στη Θεσσαλονίκη, για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είτε γιατί χρηματοδοτεί τα έργα, είτε γιατί εκτελούνται στον γεωγραφικό της χώρο.

Παρουσία του Πρόεδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Απ. Αντωνούδη, της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Γλ. Καλφακάκου και όλων των αρμοδίων στελεχών της  και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020  κ. Β. Πιτσινίγκου καθώς και των Προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας, συζητήθηκε η πρόοδος των απαράδεκτα καθυστερημένων έργων :

1. Μάνδρα- Ψαθάδες, που πρέπει να περαιωθεί εντός του έτους 2016, άλλως θα είναι τεράστια η επιβάρυνση της Χώρας. Αποφασίστηκαν ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2016.

2. Αρδάνιο-Μάνδρα, στο οποίο εγκαίρως επιβάλλεται να γίνουν οι δέουσες τεχνοκρατικές διορθώσεις, που δημιούργησαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις. Αποφασίσθηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου.

Η Περιφέρεια, εκφράζοντας την κοινωνία, τόνισε την ευρεία δυσαρέσκεια, πέραν των θανατηφόρων ατυχημάτων, για την πολυετή καθυστέρηση των έργων αυτών, με διαθέσιμους τους πόρους, που πρέπει να περαιωθούν.

3. Η ολοκλήρωση του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής. Διευκρινίστηκε ότι επίκειται  η παράδοση του ενός εναπομείναντος κλάδου.

4. Η ολοκλήρωση του Κάθετου Άξονα Νυμφαίας-Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά.

5. Η υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, για τον οποίο συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα.

6. Ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε, πλην όμως, δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

7. Η άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, για να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών.

8. Η μελέτη του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα, της οποίας η ολοκλήρωση εκτιμάται εντός του 2016. Τέθηκε το θέμα της μέγιστης δυνατής διασύνδεσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων όχλησης στους οικισμούς απ’ όπου διέρχεται. ( Σημειώνεται ότι στην παρούσα χρονική στιγμή στην εκπόνηση των μελετών του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Αμφίπολη δεν εμπλέκεται η Εγνατία Οδός).

9.Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της προ 15 μηνών κατολίσθησης στο ύψος της Καβάλας.

Εξάλλου, στη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο περιφερειακός δρόμος σύνδεσης λιμανιού – Εγνατίας – ΒΙ.ΠΕ., η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αλεξανδρούπολης – Φερών, ο κόμβος Δικέλλων με είσοδο και έξοδο από και προς την Αλεξανδρούπολη, η σύνδεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία, ο κόμβος Πυλαίας στις Φέρες και ο δρόμος Αλεξανδρούπολη – Παλαγία.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε την αναγκαιότητα πραγμάτωσης των παραπάνω έργων επισημαίνοντας τα στενά χρονικά περιθώρια καθώς πρόκειται για έργα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας και η υλοποίησή τους κρίνεται απαραίτητη. Από πλευράς της Διοίκησης της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” υπήρξε θετική στάση και διάθεση να βρεθούν στο συντομότερο χρονικό διάστημα οι οικονομικότερες και τεχνικά εφικτές λύσεις. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και μετά από πολύωρη συζήτηση και εξάλειψη κάποιων αποκλίσεων στις απόψεις αμφότερων των πλευρών, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και ομοφωνία ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησης των προαναφερθέντων έργων και την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών, τις οποίες πλέον αναλαμβάνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τα τεχνικά κλιμάκια της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”.Μάλιστα, αποφασίστηκε άμεσα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ “Εγνατία Οδός Α.Ε.” και του Δήμου Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο την κατάρτιση 3 μελετών:

– Σύνδεση Εγνατίας οδού με το Νοσοκομείο

– Είσοδος-έξοδος στην Πυλαία Φερών

– Είσοδος-έξοδος στα Δίκελλα

elthraki.gr

 

Διαβάστηκε 826 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαΐου 2016 09:31
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter