Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΝέα της ΘράκηςΑυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος βάζει μπροστά ο Θρακών Αμνός
31
Μαρτίου

Αυτόματους πωλητές γίδινου γάλακτος βάζει μπροστά ο Θρακών Αμνός Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Τα Νέα της Θράκης

Το επιτυχημένο εγχείρημα του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα µε έδρα τη Λάρισα ακολουθεί ο «Θρακών Αµνός», που δραστηριοποιείται στη Θράκη, όπως λέει και τ' όνοµά του, µπαίνοντας στις αυτόµατες πωλήσεις, σε µια προσπάθεια να προωθήσει το γάλα που παράγουν τα µέλη του.Ο συνεταιρισμός ασχολείται µε την εµπορία των παραγόμενων αγαθών των µελών του, την ποιοτική ανάλυση του προϊόντος τους, την ενημέρωσή τους για τα δρώμενα της κτηνοτροφίας, την επίλυση των προβλημάτων τους µέσω τακτικών συνελεύσεων.

Επίσης φροντίζει ώστε να εξυπηρετούνται για οποιοδήποτε πρόβλημα - πληροφορία χρειάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της ηµέρας τόσο από το γραφείο του Συνεταιρισμού αλλά και από τα ίδια τα µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου.

Στόχος του «Θρακών Αµνός» είναι η περαιτέρω αύξηση των µελών, η δηµιουργία δικής του ζώνης γάλακτος µε απώτερο σκοπό την καθετοποίηση των προϊόντων. Γι' αυτόν το λόγο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία µε τράπεζες, για εκχώρηση συµβολαίου για τη µαζική αγορά ζωοτροφών - λιπασμάτων κι άλλων αγαθών και πρώτων υλών που χρειάζονται τα µέλη του συνεταιρισμού, σε χαµηλότερες τιµές, ώστε αφενός να µειωθούν τα έξοδα που έχει η εκτροφή και αφετέρου να παράγονται τόσο ποσοτικά, όσο και πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα.

Τελικός σκοπός είναι η πλήρης οργάνωση διαχείρισης των εκτροφών των µελών µέσω του συνεταιρισμού, µε τελική απελευθέρωση του κτηνοτρόφου, ώστε να ασχολείται µόνο µε τις κτηνοτροφικές εργασίες κι όχι µε τη γραφειοκρατία και τις υπηρεσίες.

Ωστόσο οι άνθρωποι του συνεταιρισμού σχεδιάζουν κι άλλες κινήσεις. Μια από αυτές είναι η προώθηση στην αγορά γίδινου γάλακτος µέσω δικτύου αυτόµατων πωλητών.

Η αρχή θα γίνει µε δυο αυτόµατους πωλητές, που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, µε τους διοικούντες τον συνεταιρισμό, να µην αποκλείουν περαιτέρω επέκταση, εφόσον στεφθεί από επιτυχία η επιχειρηματική κίνηση.

Όπως λέει στην Agrenda, ο Χρήστος Παρασχούδης, πρόεδρος της συνεταιριστικής επιχείρησης, το εγχείρημα θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα. Ο συνεταιρισμός ήδη έχει προβεί σε έρευνα αγοράς στο εξωτερικό για την εισαγωγή των µηχανηµάτων, αναμένοντας τις προσφορές τις επόμενες µέρες, ενώ έχει κλείσει ένα ακόμη ζήτημα. Αυτό της παστερίωσης και τροφοδοσίας των µηχανηµάτων. Διαδικασίες που θα «τρέχει» η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, εταιρεία µε την οποία ήδη υπάρχει συνεργασία για την απορρόφηση του γάλακτος.

Μόνο µε ίδια έσοδα

Ο συνεταιρισμός, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θράκης ιδρύθηκε µόλις λίγα χρόνια πριν, το 2012. Πλέον αριθμεί 170 µέλη, εκ των οποίων τα 140 είναι ενεργά, διαθέτοντας την παραγωγή τους αποκλειστικά µέσω του «Θρακών Αµνός».

Τα µόνα έσοδα του συνεταιρισμού προέρχονται από τις εισφορές των µελών του, µε το καθένα να εισφέρει 0,02 ευρώ ανά κιλό γάλακτος, που παραδίδει στο συνεταιρισμό.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα κυμανθεί µεταξύ 50.000 και 80.000 ευρώ, χρήματα τα οποία διαθέτει αυτή τη στιγμή ο «Θρακών Αµνός». Στόχος είναι η δηµιουργία δικής τους ζώνης γάλακτος.

Πηγή: agronews.gr - alexpolisonline.com

 

Διαβάστηκε 542 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 08:02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter