Τελευταία Νέα :
Kioutsouki
Είστε εδώ:ΑρχικήΤα Νέα μαςΓενικά ΝέαΞεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι διορισμοί 16.000 αναπληρωτών
16
Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν μέσα στην εβδομάδα οι διορισμοί 16.000 αναπληρωτών Κύριο

Γράφτηκε από την 
Κατηγορία Γενικά Νέα

Το πράσινο φως για τις προσλήψεις 16.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώστε από αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν σταδιακά οι διορισμοί τους στα σχολεία.Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν πιστώσεις για 11.000 ωρομίσθιους και 5.000 αναπληρωτές και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείο Παιδείας, για τις ειδικότητες αιχμής οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σε δασκάλους, φιλολόγους, φυσικούς και μαθηματικούς, και σε αυτούς θα δοθεί προτεραιότητα ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των σχολείων. Όπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί και αυτές οι ειδικότητες θα καλυφθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

Το βέβαιο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας θα προσπαθήσει να συμπληρώσει τα κενά και με τις δεύτερες αναθέσεις, καθώς φαίνεται ανέφικτο να εξοικονομηθούν τα κονδύλια ώστε να προσληφθούν όλοι οι αναπληρωτές που χρειάζονται αυτή την στιγμή για όλες τις ειδικότητες και τις κατηγορίες σχολείων (ολοήμερα, μουσικά, καλλιτεχνικά, τεχνικά κ.α.). Ήδη πάρα πολλού εκπαιδευτικοί έχουν επιλεγεί να διδάξουν και δεύτερο μάθημα συγγενές προ της ειδικότητά τους, ενώ και οι ωρομίσθιοι θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και θα κληθούν να διδάξουν περισσότερες ώρες.

Από τις συνολικά 16.000 προσλήψεις, περίπου 5.000 αφορούν τις παραπάνω ειδικότητες αιχμής και οι περισσότεροι θα είναι οι δάσκαλοι, ενώ θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις σε καθηγητές φυσικής Αγωγής και ξένων φιλολογιών, κοινωνιολόγων και τεχνικών ειδικοτήτων.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν δοθεί στο υπουργείο Παιδείας τα κενά από όλες τις διευθύνσεις και από σήμερα θα ξεκινήσει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα και τις επόμενες μέρες θα γίνει το ίδιο και γιατι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι αποχωρήσεις

Πάντως στις βασικές ειδικότητες (φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί) παρατηρήθηκε και το μεγαλύτερο κύμα φυγής (συνταξιοδοτήσεις) από την εκπαίδευση, με τους μαθηματικούς και τους φιλολόγους να σπάνε κάθε ρεκόρ θα τελευταία τέσσερα χρόνια όσον αφορά τουλάχιστον στους βασικούς κλάδους εκπαίδευσης. Μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων σημειώθηκε και στους καθηγητές και ξένων φιλολογιών, στους καθηγητές φυσικής Αγωγής αλλά και στις τεχνικές ειδικότητες. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2010 έως και τον Ιούνιο του 2014 αποχώρησαν από την δευτεροβάθμιας εκπαίδευση συνολικά 22.918 καθηγητές. Από αυτούς 4.863 φιλόλογοι, 2.757 μαθηματικοί, 2.316 φυσικοί, χημικοί, γεωλόγοι, 1.742 Φυσικής Αγωγής, 669 θεολόγοι κ.α.

Σήμερα στον χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευση η ειδικότητα που υπερτερεί – σους μόνιμους καθηγητές – όλων των υπολοίπων και μάλιστα με τεράστια διαφορά είναι οι φιλόλογοι.  Συγκεκριμένα, τη φετινή σχολική χρόνια υπηρετούν στο δημόσιο σχολείο περίπου 17.694 φιλόλογοι και ακολουθούν 8.623 φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι κ.λ.π. και μετά 7.964μαθηματιλί και 1.742.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ - alfavita.gr

 

Διαβάστηκε 654 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 12:27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
zwh

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Βρείτε μας στο facebook

Είσοδος Μελών

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.


Πρόσφατα Θέματα Forum

Social Media

To didymoteicho.net στα social media.

Ειδήσεις κατά περιοχή

 Επιλέξετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει

Διαφήμιση

Διαφημιστείτε στο χώρο του ίντερνετ μέσα απο το didymoteicho.net

Επικοινωνία

Επικοινωνείστε με το site στο εμαιλ μας.

  didymoteicho.net[παπακι]gmail.com

Facebook

 Twitter